Anasayfa /  Güncel

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Salgında yükseliş var

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs salgınında yeni bir açıklama yaptı. Bugün kameralar karşısına geçen Koca, Türkiye'de vaka sayılarında yeniden yükseliş olduğunu belirtti.

Abone ol
Abone ol 18 Eylül 2020 11:54

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir Valiliği'nde kısa bir açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Koca İzmir'de bir ay öncesine göre yüzde 42 vaka artışı yaşandığını ve alınan önlemler sonrasında bu artışın %10'lara düşürüldüğünü açıkladı.

Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle:

"Gün içinde incelemelerimizi tamamladıktan sonra akşam genel bir değerlendirme yapacağım. Koronavirüs salgınında tekrar bir şiddetlenme yaşıyoruz. Artış ülkenin her tarafında aynı değil.

İzmir'de 1 ay öncesine göre %42 oranında vaka artışına şahit olduk. Son 1 haftada vaka artışı %10'lara geriledi. Bizleri sevindiren diğer gelişme son dönemde İzmir'de zatüre oranı %8.2'den %4'e düştü.

İzmir'de şu an 445 filyasyon ekibi sahada çalışıyor. Türkiye filyasyonu en iyi yapan tek ülke."

TWİTTER'DAN ÇAĞRI YAPMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla "en babayiğit kişiye" bile çağrıda bulundu. Koronavirüs salgınında tedbirin öneminin altını bir kez daha çizen Koca, "Tedbirin 83 milyona, 1 milyon 100 bin sağlık çalışanına yararı var." dedi.

"İçimizdeki en babayiğit kişi için; testi pozitif çıkarsa, içimizdeki en babayiğit kişiye bile çok şey olur. Hiçbir şey olmazsa, en az 1 hafta hayattan izole olur. Bana bir şey olmaz diyen konuyu tekrar düşünsün. Tedbirin 83 milyona, 1 milyon 100 bin sağlık çalışanına yararı var."

Yorumlar