Anasayfa /  Dünya

Sağlık Bakanı açıkladı: İkinci dalganın başlangıcındayız !

Salgında ikinci dalganın ne zaman başlanacağı tartışılırken. İsrail Sağlık Bakanı "İkinci dalganın başlangıcındayız" dedi.

Abone ol
Abone ol 29 Haziran 2020 17:57

Salgında ikinci dalganın ne zaman başlanacağı tartışılırken. İsrail Sağlık Bakanı Yuli Edelstein’den kötü haber geldi. İsrail’in yeni tip koronavirüste ikinci dalgaya girdiğiniz açıkladı. Twitter’da yaptığı basın toplantısında, “Koronavirüsün ikinci dalgasının başlangıcındayız; bundan dolayı yeni kısıtlamalara gitmek zorundayız.” dedi.

Korkutan açıklama! Salgınında ikinci dalgaya girdik

İsrail’de ikinci dalganın başlamasının ilan edilmesiyle düğün salonları ve ibadethaneler kapatılıyor. Talimatlara uyulmazsa tüm işyerleri kapatılacağı uyarısında da bulunuldu.

 
 

Evde koruyucu maske nasıl yapılır?

Prof. Dr. Derya Uludüz, bir pamuk kumaşı ikiye katlayarak yaptığınızda, sizi 8 saat rahatlıkla koruyabileceğini söyledi. Ama bu yaptığınız maske, çenenizden burnunuza kadar kapatmalı.  Eve geldiğinizde de o maskeyi 60 derecede yıkayarak tekrar kullanabileceğimizi belirtti. Aşağıdaki videoda Prof. Dr. Uludüz’ün açıklamalarını da bulabilirsiniz.

Evde pamuk kumaştan maske nasıl yapılır?

Sıkı pamuk kumaşı koruması için iki kat yapmalısınız.  Evde kendi maskenizi yapmak istiyorsanız yüz tipinize göre kartondan kalıplar çıkartabilirsiniz. Dikme payı ile birlikte kumaşınızı genişliği  25-26 cm, yüksekliğini ise 20 cm kadar civarında kesebilirsiniz (Yüzünüzün büyüklüğü ile ölçüler değişebilir).  Katladığınız kumaşı ayrılmaması için ucundan kıvırarak dikiyorsunuz. Burnunuzun kenarların tutması için üst tarafına sert ama kıvrılabilen bir teli ikiye katladığınız yeri ortalayarak dikiniz. Sonrasında hazırlanmış dikdörtgen kumaşınızı kat kat yaparak kenarlarını da dikiyorsunuz. Son olarak sağı ve soluna lastikleri de dikerek maskemizi tamamlıyoruz. Daha iyi anlamak için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

 
 
Yorumlar