Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Sağlık, Adalet, Çevre ve Enerji Bakanlıkları Binlerce Personel Alımı Gerçekleştirecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından yayımlanan ilanlar ise şu şekilde,

Abone ol
Abone ol 05 Nisan 2019 13:57

Adayların alımlar için bu koşulların belirleyici olmadığını bilmeleri gerekir. Kurumlar için personel alımlarında belirleyici olan koşullar öğrenim, KPSS; eğitim, deneyim gibi şartlar.

Genel olarak bu koşullar şunlardır;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 657 sayılı Kanunun değişik 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkûm olmamak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Kurumlar tarafından belirlenen öğrenim şartını sağlamak, Varsa KPSS puan şartını sağlamak,

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Çevre Bakanlığı yayımladığı ilan metninde tek bir kadrodan personel alımı yapacağını duyurdu. Toplam 9 personel alımı yapacak olan bakanlık aşağıda yer alan pozisyonlarda alım yapacak.

Yazılım Geliştirme Takım Lideri ve Çözüm Mimarı, Kıdemli Uygulama Geliştirme Uzmanı (.Net), Veri Tabanı Yönetimi Uzmanı (B Grubu), Kıdemli Sistem Uzmanı (B Grubu), Kıdemli Ağ Uzmanı (B Grubu), Uygulama Geliştirme Uzmanı (.NET), Uygulama Geliştirme Uzmanı (Java), Sistem Uzmanı (Unix ve Linux).

Adalet Bakanlığı

Adalet Bakanlığı bünyesine bağlı olarak faaliyet gösteren Adli tıp Kurumu 70 KPSS puan şartıyla 71 kamu personeli alımı yapacağını duyurdu.

Alım yapılacak kadrolar; Kurum; Makine Mühendisi, Kimya Mühendisi, Diğer Teknik Hizmet Personeli (Kimyager), Hizmetli, Şoför, Biyolog, Laborant, Hemşire ve Sağlık Teknikeri.

Sağlık Bakanlığı

Sağlık Bakanlığı personel alım ilanını kendisine ait internet sitesinden duyurdu. Bakanlık ilanında bir proje kapsamında personel alımı olacağını duyurdu.

Sağlık Bakanlığı Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngilizce Öğretmenliği veya Mütercim-Tercümanlık Bölümlerinden birinden mezun adaylar arasından teknik dil tercümanı alacağını ilan etti.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı

Enerji Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nda tam zamanlı olarak istihdam edilmek üzere sözleşmeli bilişim personeli alımı yapılacağı açıklandı.


Yorumlar