Anasayfa /  Güncel

Sabancı Holding'te miras kavgası ! 100 milyon dolarlık tedbir !

Sabancı Holding'te miras kavgası çıktı. Sevgi Sabancı, ailesine miras davası açtı.

Abone ol
Abone ol 11 Aralık 2020 18:00

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın kız kardeşi Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Sevgi Sabancı, ailesi tarafından yasal mirasçılığından doğan haklarının yıllardır verilmediğini öne sürerek Sabancı ailesine dava açtı.

Aile içinde gerginlikler büyürken Sevgi Sabancı’nın ablası Güler Sabancı, aile şirketi Sabancı Holding ve diğer aile bireylerine açtığı davada çok önemli bir ara karar alındı. Sabah Gazetesi’nde yer alan habere göre; Sevgi Sabancı dedesi Hacı Ömer Sabancı’nın eski ikametgahı olan, halen Sakıp sabancı müzesi olarak kullanılan Emirgan’ın en güzel binalarından Atlı Köşk için ihtiyati tedbir kararı koydurdu.

MAHKEME ARA KARAR VERDİ
İstanbul 5. Aile Mahkemesi’nin verdiği ara kararda şu ifadeler yer aldı: "Davalılardan Hacı Ömer Sabancı Holding AŞ adına kayıtlı olan İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Mirgün Çeşmesi Sokağı Mevkii 92 Ada 3 parselde kayıtlı taşınmaz üzerine üçüncü şahıslara devir ve intikalinin önlenmesi bakımından işbu dava sonuçlanıncaya kadar ihtiyati tedbir konulmasına..." ifadeleri kullanıldı.

KÖŞKÜN DEĞERİ 100 MİLYON DOLAR
Sabancılara ait olan Atlı Köşk’ün içindeki tarihi eser ve antikalar haricindeki değerinin 100 milyon dolar civarında olduğu öğrenildi. 16 Ekim 2017’deki bilirkişi raporunda Atlı Köşk’ün değeri 400 milyon lira olarak değer biçilmişti.

Yorumlar