Anasayfa /  Foto Galeri

Sabah aç karnına kahve içiyorsanız sağlığınız tehlikede! İşte nedeni..

Kahve de artık Türkiye'de çaydan sona en çok tüketilen içeceklerden biri haline geldi. Günde 1-2 fincan kahve tüketimi, herhangi bir hastalığı bulunmayan ve ilaç kullanmayan bireyler için oldukça faydalı. Ancak bu miktarın üstünde kahve tüketenler ise bazı uyarılara dikkat etmeli. Çünkü zararı olabilir. Uzmanlardan ise Türk kahvesi ve hazır kahve, filtre kahve içenlere ise çok önemli bir uyarı geldi. Özellikle sabah erken kahveden vazgeçmeyenler için gelen uyarı çok ciddi.

Sabah aç karnına kahve içiyorsanız sağlığınız tehlikede! İşte nedeni.. - Sayfa 1

Türk kahvesi, lezzetinin yanı sıra sağlığa olan faydaları ile de oldukça popüler bir içecek. Pişirme tekniği nedeniyle herhangi bir süzme veya filtreleme işlemine tabi tutulmayan Türk kahvesi, diğer kahve türlerine oranla kahvenin faydalarından çok daha büyük oranda yararlanabilmenizi sağlar.

Sabah aç karnına kahve içiyorsanız sağlığınız tehlikede! İşte nedeni.. - Sayfa 2

Filtre kahve tüketiminde kahvenin bir kısmı filtrede kaldığından yararları açısından Türk kahvesine göre bir adım geridedir. Çözünür kahve türleri de birtakım fabrikasyon işlemlerine tabi tutulduğundan en sağlıklı ve doğal kahve türlerinden bir tanesinin Türk kahvesi olduğu söylenebilir.

Sabah aç karnına kahve içiyorsanız sağlığınız tehlikede! İşte nedeni.. - Sayfa 3

Günde 1-2 fincan kahve tüketimi, herhangi bir hastalığı bulunmayan ve ilaç kullanmayan bireyler için oldukça faydalıdır.

Sabah aç karnına kahve içiyorsanız sağlığınız tehlikede! İşte nedeni.. - Sayfa 4

Kahve her ne kadar sağlıklı ve yararlı bir besin olsa da bazı hastalıkları bulunan veya ilaç kullanan kişiler için tüketimi, sağlıklı bireyler için ise aşırı tüketimi bazı olumsuzluklara yol açabilir. Özellikle tansiyon, kalp ritmi bozukluğu (aritmi), taşikardi ve diğer kalp hastalıkları olan bireylerde kahve tüketimi çarpıntıya yol açabilir. Bu olumsuzluk herhangi bir kalp hastalığı olmayan bireylerde de aşırı kahve tüketimi sonucunda görülebilir. Tansiyon hastalarında ise kahve tüketimi, kan basıncının yükselmesine neden olabilir.