Anasayfa /  Politika

Saadet Partisi'nin basın açıklamasına polis engeli

Saadet Partisi Ankara İl Başkanlığı'nın “Geçim İttifakı” kapsamında Kızılay Meydanı'nda yapmak istediği geçim derdi basın açıklaması polis engeli nedeniyle meydanda yapılmadı.

Abone ol
Abone ol 11 Haziran 2021 17:38

Saadet Partisi, Türkiye’nin ekonomik kriz ve vatandaşın yaşadığı mağduriyetleri göz önüne alarak “Geçim İttifakı” kampanyası kapsamında Ankara Kızılay Meydanı’nda basın açıklaması yapmak istedi ancak izin verilmedi.

Cuma namazı çıkışı Türkiye’nin 81 ilinde yapılan basın açıklamasının Ankara ayağında polis engeliyle karşılaşıldı.

Kızılay Meydanı’nda partililer ve vatandaşların bir araya geldiği geçim ittifakı basın açıklamasının yapılmasına izin verilmedi.

Polisin tutumunu protesto eden Milli Görüşçüler, “Saadet gelecek zulüm bitecek” sloganı attı.

Saadet Partisi'nden 81 ilde “Geçim İttifakı Acil Eylem Planı” önerisi

SAADET ANKARA'YA POLİS ENGELİ
Saadet Partisi Ankara İl Başkanlığı’nın sosyal medya hesaplarından paylaşılan mesajda, “Ankara İl Başkanlığımızın yapacak olduğu "Geçim İttifakı" basın açıklaması polis müdahalesi ile hukuksuzca engellenmiştir.” denildi.

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt yaşananlara tepki göstererek, “Demokratik hakkımızı kullanmamızı engellediler. Milli Görüşçüler olarak üzerimize düşeni yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu baskılardan da bunlardan da yılmayacağız. Zafer inananlarındır inşallah.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Beyazıt, basın açıklamasını il başkanlığı binasında yaptı.

TV5'İN KAMERASI ZARAR GÖRDÜ
Öte yandan, basın açıklamasını takip etmek isteyen TV5 televizyonunun kamerası zarar gördü. TV5’in Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Ankara'da Saadet Partisi'nin "Geçim İttifakı" basın açıklamasına yapılan polis müdahalesinde TV5 kamerası zarar gördü.” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar