Anasayfa /  Politika /  Saadet partisi

Temel Karamollaoğlu: "Yolsuzluğun uğramadığı bir belediye istiyoruz"

Partisinin Niğde kongresinde konuşan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu: "Rüşvetin, iltimasın, yolsuzluğun uğramadığı bir belediye istiyoruz."

Abone ol
Abone ol 18 Kasım 2018 14:15

31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçim çalışmalarını hızlandıran Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Niğde İl Kongresi'ne katıldı.

Niğde İl Kültür Merkezi'nde düzenlenen Saadet Partisi Niğde Olağan İl Kongresi'nde konuşan Genel başkan Karamollaoğlu, yeni bir seçim atmosferine girdiklerini söyledi.

"BU İKTİDARIN DEĞİŞMESİ İÇİN BİR BAŞLANGIÇ"

Karamollaoğlu, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçime ilişkin "Her seçim önemlidir; ama bu en yakın seçim, en önemli seçimdir. Bu seçimlerle iktidar değişmeyecek; ancak bu seçimler bir başlangıç" dedi. 

Genel seçimlerde Türkiye'de belki de en çok konuşulan parti olduklarını belirten Karamollaoğlu, "Gerek ülkenin meseleleri gerekse bizim çözüm önerilerimiz çok dikkati çekti ve vatandaşlar tarafından da tasvip gördü. Aynı zamanda bizim üslubumuz da etkili oldu. Çünkü biz bambaşka bir üslup kullanmayı tercih ettik. Bizim derdimiz kavga etmek değil. Bizim derdimiz, ülkemizin problemlerini çözmek, ülkemizin derdine derman olabilecek fikirleri, düşünceleri, projeleri gündeme getirmek, şu andaki iktidarı da bu noktada uyarmak." şeklinde konuştu.

"BOP ADIM ADIM İŞLETİLİYOR"

Karamollaoğlu, "Bir taraftan Ortadoğu'da yaşananlar bir taraftan oynanan oyunlar. 'Büyük Ortadoğu Projesi' adım adım işletiliyor. Ne yazık ki bizi de bu kargaşanın içine ittiriyorlar. BOP'un haritaları Pentagon'da hazırlanıp, yayınlanırken bizimkiler, şaşkın şaşkın baktılar sadece. Öyle bir başkanlık sistemi ki Türkiye'den başka bir yerde yok bu böyle bir sistem. Sadece diktatörlükle yönetilen ülkelerdeki sistemlerle benzerlik gösteriyor. Onun için seçimler çok önemli. Her seçim önemlidir; ama bu en yakın seçim en önemli seçimdir. Bu seçimlerle iktidar değişmeyecek; ancak bu seçimler bir başlangıç" diye konuştu.

"SİYASET ÜÇ KAĞITÇI MESLEĞİ DEĞİL"

Kavga yerine müzakerenin tercih edilmesi gerektiğini kaydeden Karamollaoğlu, "Biz ayrı gayrının olmasını istemiyoruz. Farklı renklerle birlikte yaşamak istiyoruz. Bizden olmayanı ötekileştiremeyiz. Siyaset üç kağıtçı mesleği değil; fikir üreten, problemlere doğru teşhis koyan bir kurumdur. Bunu doğru kullanırsanız tabi. Özellikle kavga yerine müzakereyi tercih edelim. Eninde sonunda insanlarımız gerçekleri görecekler. Hastalık tedavi edilemeyecek kadar büyük ne yazık ki; ama her derdin bir çaresi vardır. Çare de çözüm de Saadet Partisi'dir" dedi.

BİZİM BAŞKANLARIMIZ HERKESİN DERDİYLE İLGİLENECEK

Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere de değinen Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Biz belediye başkanlığını almak için Niğde dahil her yerde gayret göstereceğiz. Önce seçilebilecek belediye başkanı adayı bulacağız. Herkes bilecek ki Saadet Partisinin belediye başkanı, kendisine oy verenin de vermeyenin de hamisi olacaktır, herkesi kucaklayacaktır. Adil, dürüst olacaktır. Belediyede işi düşen herkesin derdiyle dertlenecektir. Bizim belediye başkanlarımız farklı. Biz bu amaçla, bu sloganlarla yola çıkarsak emin olun bu millet bize destek verir. Rüşvetin, iltimasın, yolsuzluğun uğramadığı bir belediye istiyoruz. İnşallah bu seçimlerde biz Niğde'yi de bütün ilçe ve beldelerini de ayağa kaldıracak bir belediye imajını Türkiye'nin her tarafına örnek olarak yerleştireceğiz. Bu seçimlerde biz hanım kardeşlerimize gereken önemi vereceğiz. Belediye meclis üyeliklerinde ve il genel meclis üyeliklerinde mutlaka hanım kardeşlerimiz görev alacaklar, aday olacaklar. En az üçte biri."


Yorumlar