Anasayfa /  Politika /  Saadet partisi

Temel Karamollaoğlu Karamollaoğlu: Siyaset problemlere çözüm üretme makamıdır

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'ndan iftar yemeğinde önemli açıklamlar. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Siyaset, ülkenin problemlerini belirleyip, o problemlere çözüm üretme makamıdır" dedi.

Abone ol
Abone ol 18 Mayıs 2019 11:19

Temel Karamollaoğlu Karamollaoğlu: Siyaset problemlere çözüm üretme makamıdır

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, siyasetin ülkenin problemlerine çözüm üretmek için yapılması gerektiğini belirterek, ''Siyasetçiler, birbirlerine laf yetiştirebilmek için konuşup, karşı taraftaki insanı, kendisiyle beraber olmayan insanları sıkıntıya sokmak, mağlup etmek, ezmek, lafının etkisi altında bırakmak için siyaset yapmamalılar. Siyaset, ülkenin problemlerini belirleyip, o problemlere çözüm üretme makamıdır.'' dedi.

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Konya'da partisi tarafından bir düğün salonunda düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Partili gençler tarafından meşalelerle karşılanan Karamollaoğlu, yemeğin ardından davetlilere seslendi.

Libya, Yemen, Bangladeş, Keşmir ve Filistin örneğini vererek nereye göz atılsa, kan ve gözyaşına şahit olunduğunu aktaran Karamollaoğlu, bu durumun kendilerini derinden yaraladığını ifade etti.

DÜNYADA BARIŞ VE HUZURA İHTİYACIMIZ VAR

Batı dünyasında Müslümanlara karşı kin ve nefret duygusunun doruğa çıktığını savunan Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Yeni Zelanda'da camide ibadet sırasında Müslümanlar katledildi. Onun arkasından kilise ve havralara saldırı oldu. Hangi dine mensup olursa olsun ibadethanelerin hiçbirine ve insanlara bu tip saldırıların yapılmasını tasvip etmeyiz. Dünyada barış ve huzura ihtiyacımız var. Elhamdulillah Saadet Partisi ve milli görüş olarak 50 yıldır siyasi sahada bu hedeflerin gerçekleşebilmesi için ciddi çalışmanın içine girdik. Zaman geldi başarılı olduk. Zaman geldi iftiralara ve sıkıntılara maruz kaldık ama hiçbir zaman vazgeçmedik bunu dava edindik. Bugün de aynı duyguları yaşıyoruz."   

BU İŞİ BECEREMEYENLER ÖNCE NEDEN BAŞARAMADIKLARINI İDRAK ETSİNLER

Siyasetin nasıl yapılması gerektiğine de değinen Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

''Siyasetçiler, birbirlerine laf yetiştirebilmek için konuşup karşı taraftaki insanı, kendisiyle beraber olmayan insanları sıkıntıya sokmak, mağlup etmek, ezmek, lafının etkisi altında bırakmak için siyaset yapmamalılar. Siyaset, ülkenin problemlerini belirleyip, o problemlere çözüm üretme makamıdır. Bu işi beceremeyenler, başaramayanlar muhalefete söz yetiştireceklerine, kabahat yükleyeceklerine, önce neden başaramadıklarını idrak etmek mecburiyetindeler. Kim olursa olsun. Bir işin başına geçtikten sonra aradan bu kadar uzun zaman geçtikten sonra, eğer ülkede beklenen refah sağlanamamış, huzur sağlanamamış, ülke beklendiği gibi kalkınamamışsa, neden kalkınamadıklarını, nerede yanlış yaptıklarını kendilerinin belirlemesi icap eder. O zaman doğruyu bulmak mümkün olur. O zaman yanlıştan caymak, doğru istikamete yönelmek mümkün olur. Ama suçlamalarla hiçbir yere gidemeyiz.''

GENEL MERKEZ BİNASI İÇİN YARDIMA İHTİYACIMIZ VAR

Siyasetin ülke problemlerine çözüm üretme makamı olduğuna değinen Karamollaoğlu, şöyle konuştu:


Yorumlar