Anasayfa /  Politika /  Saadet partisi

Saadet Partisi yerel seçim adayları tam liste - Saadet Partisi belediye başkan adayları

Saadet Partisi belediye başkan adayları son dakika açıklandı mı? Saadet Partisi yerel seçim 2019 adayları tam liste - Saadet Partisi belediye başkan adayları

Abone ol
Abone ol 19 Şubat 2019 15:40

Saadet Partisi belediye başkan adayları son dakika açıklandı mı? Saadet Partisi yerel seçim 2019 adayları tam liste - Saadet Partisi belediye başkan adayları

Saadet Partisi belediye başkan adayları son dakika açıklandı mı? 31 Mart 2019 yerel seçimlere hazırlanan Saadet Partisi’nde aday adaylık başvuruları sona ermesiyle birlikte şimdi de Saadet Partisi belediye başkan adayları 2019 listesinde kimlerin olacağı merak ediliyor. Saadet Partisi belediye başkan adayları kimler oldu? Saadet Partisi belediye başkan adayları 2019 ne zaman açıklanacak? İşte Saadet Partisi belediye başkan adayları listesi son durum…

Yerel seçim aday listeleriyle ilgili başvuru süresi tamamlandı. CHP ve İYİ Parti'den oluşan Millet İttifakı 23'ü büyükşehir 50 ilde işbirliği yapıyor. İYİ Parti Ordu'da Saadet adayı İdris Naim Şahin'i destekleme kararı aldı.





Siyasi partilerin aday listelerini il ve ilçe seçim kurullarına bildirmeleri için tanınan süre bugün saat 17.00’de sona erdi. 



Partiler aday listelerini seçim kurullarına teslim etti. Millet İttifakı yerel seçimlerde 50 ilde işbirliği yapacak.

23 büyükşehirden 13'ü CHP'ye, 10'u İYİ Parti'ye bırakıldı. En kritik 3 büyükşehirde CHP'nin adayları yarışacak, İYİ Parti destekleyecek. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Mansur Yavaş, İzmir'de Tunç Soyer yarışacak.

Adana, Antalya, Aydın, Bursa, Eskişehir, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Muğla, Tekirdağ'da da CHP aday çıkaracak.

İYİ Parti'nin aday çıkaracağı büyükşehirler ise; Balıkesir, Denizli, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Trabzon.

16 İL CHP'DE 11 İL İYİ PARTİ'DE

Millet İttifakı, büyükşehirler dışında 27 ilde de işbirliği yapacak. 16 ilde CHP, 11 ilde ise İYİ Parti aday gösterecek. CHP, uzlaşılan illerden Artvin, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Giresun, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Sinop, Tunceli, Yalova ve Zonguldak'ta, İYİ Parti ise Afyonkarahisar, Aksaray, Düzce, Elazığ, Isparta, Kilis, Kırıkkale, Nevşehir, Osmaniye, Tokat ve Yozgat'ta aday gösterecek.

31 İLDE AYRI ADAY

CHP ve İYİ Parti geri kalan  31 ilde ise kendi adaylarıyla yarışacak. 

Iğdır'da İYİ Parti, Şanlıurfa'da ise CHP aday çıkarmayacak. 

ORDU'DA İDRİS NAİM ŞAHİN'E DESTEK

Millet cephesinde aday belirleme sürecinde sancılar da yaşandı. Bazı büyükşehirlerde, adaylar konusundaki görüş ayrılığı yüzünden ittifaka gidilemedi. Ordu da onlardan biriydi. CHP eski bakan İdris Naim Şahin ismine karşı çıktığı için gidilemedi. 

Şahin'i aday gösteren ancak gelen tepkiler üzerine bundan vazgeçen İYİ Parti'nin Ordu'da aday göstermeyeceği; Sadet Partisi'nin adayı olan Şahin'i destekleyeceği bildirildi.

BELEDİYE BAŞKANLIKLARIYLA SINIRLI

İki parti; AK Parti ve MHP'nin işbirliğinde olduğu gibi belediye meclis üyeliklerinde ittifak yapmayacak. CHP-İYİ Parti işbirliği sadece belediye başkanlıklarıyla sınırlı olacak.

Saadet Partisi belediye başkan adayları son dakika açıklandı mı? 31 Mart 2019 yerel seçimlere hazırlanan Saadet Partisi’nde aday adaylık başvuruları sona ermesiyle birlikte şimdi de Saadet Partisi belediye başkan adayları 2019 listesinde kimlerin olacağı merak ediliyor. Saadet Partisi belediye başkan adayları kimler oldu? Saadet Partisi belediye başkan adayları 2019 ne zaman açıklanacak? İşte Saadet Partisi belediye başkan adayları listesi son durum…

Takvimler 31 Mart 2019 Pazar günü gösterdiğinde Türkiye’de milyonlarca seçmen yerel yönetimleri belirmek üzere sandık başına gidecek. AK Parti ile MHP aynen 24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi yine Cumhur İttifakıyla seçimlere gitme kararı aldı. İttifak çerçevesinde hem AK Parti hem de MHP belediye başkan adaylarını Cumhur İttifakı’na göre açıklıyor. Muhalefet kanadında ise CHP ve İYİ Parti resmen ittifak yapmak için anlaştı. İYİ Parti İstanbul, Ankara ve İzmir’i CHP’ye bıraktı, buna karşılık Manisa, Denizli ve Balıkesir’i CHP’den kopardı.

"CHP ve İYİ Parti adaylarını desteklemeyeceğiz"

24 Haziran seçimlerinde Millet İttifakı ortaklarından Saadet Partisi ise ittifak yok açıklaması yapsa da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi ile ittifak görüşmelerinin devam ettiğini söyledi. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yerel seçimde CHP ve İyi Parti'nin ortak adaylarını desteklemeyeceklerini bütün belde, ilçe ve illerde aday göstermeye çalışacaklarını söyledi.

Saadet Partisi belediye başkan adayları ne zaman açıklanacak?

Saadet Parti’nde belediye başkan aday adaylık başvuruları 1 Kasım’da başlamıştı. Aday adaylık başvuru süresinin sona ermesinin ardından şimdi gözler Saadet Partisi 2019 belediye başkan adaylarına çevrildi. Saadet Partisi belediye başkan adayları kim? SP belediye başkan adayları açıklandı mı? Saadet Partisi (SP) belediye başkan adayları ne zaman açıklanacak? Soruların cevabı merak edilmekte. Saadet Partisi, belediye başkan adaylarını belirliyor. Parti Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, adayları Çaraşmba günü açıklayacak. Saadet Partisi Konya Büyükşehir belediye başkan adayı Mustafa Özkafa,  Saadet Partisi Adıyaman belediye başkan adayı Ahmet Faruk Ünsal oldu. SP belediye başkan adayları açıklanır açıklanmaz aday isimlerini bu sayfadan takip edebilirsiniz.

Saadet Partisi belediye başkan adayları 2019 listesi

Saadet Partisi Sultanbeyli belediye başkan adayı Fetullah Bülbül

İstanbul Bahçelievler'den Yaşar Avcı, Bayrampaşa'dan İsmail Acar, Esenler'den Tuğrul Yalçınkaya, Kartal'dan Fehim Hava, Küçükçekmece'den Mustafa Kurdaş, Sultanbeyli'den Fetullah Bülbül, Zeytinburnu'ndan Mikail Kabak aday olarak gösterildi. Millî Gazete Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Mustafa Kurdaş, Saadet Partisi'nin Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. Saadet Partisi Sultanbeyli belediye başkan adayı Fetullah Bülbül, Saadet Partisi Beykoz belediye başkan adayı Muharrem Kaşıtoğlu, Saadet Partisi Gaziosmanpaşa belediye başkan adayı  Bilal Ay

Saadet Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına Ali Aktaş

Saadet Partisinin Ağrı adayı Mehmet Erat, 

Aksaray adayı Levent Serdar Şahin, 

Burdur adayı Musa Sayar, 

Elazığ adayı Haluk Arslan,

Kırklareli adayı Mithat Özdemir, 

Kırşehir adayı Yusuf Turan,

Kilis adayı Şerif Karakurt,

Niğde adayı Nihat Altıparmak, 

Osmaniye adayı Ömer Yağmur, 

Sivas adayı Melih Seçilmiş 

Yalova adayı Resul Genç

Saadet Partisi İzmir belediye başkan adayları

Saadet Partisi İzmir Kemalpaşa belediye başkan adayı Mehmet Ali Özüdoğru

Saadet Partisi İzmir Karşıyaka belediye başkan adayı Hatice Değerli

Saadet Partisi Sakarya belediye başkan adayları 

Kocaali belediye başkan adayı Azem Emanet

Akyazı belediye başkan adayı Selman Demirtaş

Arifiye belediye başkan adayı İsmail Kul

Söğütlü Belediyesi başkan adayı Özdemir Özcan






Yorumlar