Anasayfa /  Politika /  Saadet partisi

Saadet Partisi'nin reklamındaki penguenlerin organize işler mesajı! video izle

Saadet Partisi’nden çok konuşulacak 'Penguen'li reklamı sosyal medyada çok konuşulan konular arasına girdi. Saadet Partisi’nin bir öncek sülün osman reklamını yasaklanması üzerine yayınladığı penguenli reklamınada çok derin mesajlarla doluydu. Peki Saadet Partisi'nin penguenli reklamındaki mesajlar neydi? İşte Saadet Partisi'nin penguenli reklamının derin mesajları

Abone ol
Abone ol 09 Şubat 2019 22:37

Saadet Partisi’nin sinemalarda ve sosyal medyada yayınladığı reklamları hedefledikleri ilgiyi fazlasıyla gördü. Saadet Partisi’nden çok konuşulan ikinci reklamı olan  'Penguen'li reklamı sosyal medyada çok konuşulan konular arasına girdi

Saadet Partisi'nin birinci reklamında kullanılan Sülün Osman Türkiye’nin tüm zamanların en ünlü dolandırıcısı olması büyük bir yankı yarattı ve çok konuşuldu. Hedef mesajı saf iyi niyetli vatandaşları dolandıran bir dolandırıcı ile mevcut iktidara gönderme yaptı. Bu reklamdaki mesajı çok büyük ilgi gördü öyleki yasaklanacak kadar bir etki oldu. Gelen baskılarla sinemalarda yayının kaldırıldığın açıklayan Saadet Partisi ikinci reklamını devreye soktu.





Saadet Partisi’nden yine çok konuşulacak 'Penguen'li reklamı sosyal medyada çok konuşulan konular arasına girdi. Bu reklam bir öncek reklam katlayacak bir ilgi ile karşılaştı.

Saadet Partisi’nin 'Penguen'li reklamı hem bir önceki yapılan reklamlarının iktidar partisinin baskısı ile kaldırılmasına gönderme  hemde ilk reklamdaki mevcut dolandırma mesajını daha güçlü bir gönderme dile getiriyordu. 

Reklamdaki penguen ile verilen mesajı analiz edelim.  Bilenler hatırlayacaktır. Gezi olayları zamanında bir haber kanalının olayları vermek yerine penguen belgeseli yayınlaması o dönem çok konuşulmuş ve iktidarını medya üzerindeki baskısını sembolu olmuştu. Bu konu yani penguen belgeseli çok uzun süre baskı ve sansürün sembolu olarak kullanıldı. 

Saadet Partisi ilk reklamının yasaklanması üzerine ikinci reklamında penguenleri kullanması iktidar partisinin medya üzerindeki baskısına gönderme olarak kullanılmış. 

Gelelim kulanılan replikler ve müziğin mesajına. 

Birinci reklamda Sülün Osaman ile verilen, vatandaşların dolandırılması mesajı, buseler daha popüler ve üstelik gündemde olan bir olayla veriliyor. Bu ikinci reklamda kullanılan replikler ve şarkı, ilk Organize İşler filminden alınma. Bu filmin mesajıda saf vatandaşları dolandıran organize işler çetesini konu alıyor. Reklamda bu bu çetenin sonunda kazdıkları kuyuya düşerek yakalandığı sahnenin replikleri ve müziği kullanılmış. Bu replikler ilk organize işler filminin en çok konuşulan sahnesinden alıması reklamın etkisini artırmaya yetti. Öte tarafta sinemada yayınlanan bu reklamın yayınlanma tarihinde Organize İşler 2 filmide vizyona girmişti. Dolayısı ile de çok iyi seçilmiş bir reklam filmi oldu.

Tüm bu unsurlar bir araya gelince Saadet Partisi’nden çok konuşulacak 'Penguen'li reklamı sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi.

trhaberler / özel


Yorumlar