Anasayfa /  Politika /  Saadet partisi

Saadet Partisi, Konya Belediye Başkan adayını açıkladı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Konya Büyükşehir Belediyesi başkan adayını açıkladı. 31 Mart'ta Mustafa Özkafa aday oldu.

Abone ol
Abone ol 23 Aralık 2018 18:53

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Konya'da düzenlenen İl Divan Toplantısı'na katıldı. Toplantıda konunşan Karamollaoğlu, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, eski Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Özkafa'yı aday gösterdiklerini açıkladı.

"BELEDİYECİLİK NASIL OLUR, GÖSTERECEĞİZ"

Milli Görüş belediyeciliğini en iyi gösteren şehirlerden birinin Konya olduğunu belirten Karamollaoğlu, şöyle konuştu:

"İnşallah yeniden geleceğiz. Yeniden, bu asırda, bu dönemde belediyecilik nasıl olur bunu ülkemize, Türkiye'mize, bütün İslam alemine göstereceğiz. Bütün bunları el birliğiyle yapacağız. Maalesef belli bir maddi imkana sahip değiliz. Bugün Meclis'te bulunan partiler, grupları olanlar, hazineden en az 70 milyon para alıp kendi çalışmalarını yürütüyorlar. Bizim faaliyetlerimizi ise sizler finanse ediyorsunuz. Allah razı olsun, herkes gücü yettiği kadar destek veriyor. Ancak daha fazlasını tedarik etmeye mecburuz."

"EĞİTİMDEN BİR ŞEY ANLADIKLARI YOK"

Hükümete yönelik eleştirilerde bulunan Karamollaoğlu, şunları söyledi:

''Bugün gençlerimiz, maalesef ümitsizlik içinde. Öyle bir hava meydana getirdiler ki eğitim deyince akla akıllı tahta, tablet, bina, bir de imtihan geliyor. Başka, bugünkü hükümetin eğitimden anladığı hiçbir şey yok. Akıllı tahta ve tabletle başladı sonra bina yaptılar. Arkasından da bugün geldiler, imtihana boğuldu gençlik. Gençlerin düşünmelerini istemiyorlar. Bugünkü iktidarın en büyük endişesi, düşünen insanlarla muhatap olmak. 'Beyin göçü' deniyor ya işte beyin göçünü güya durdurmak için büyük çaba sarf ediyorlar; ama durdurmaları mümkün değil. Çünkü bunlar düşünmeden hareket etmeye, düşünmeden politika belirlemeye, düşünmeden adım atmaya alışmışlar. Düşünen insan sorgular. Sorgulayan insanlardan rahatsızlar. Bundan dolayıdır, biz bu gidişatı değiştirmekle mükellefiz. Gençlerin önünü ancak Saadet Partisi, Milli Görüş açar. Biz hakikaten düşünen insanlara ihtiyaç duyuyoruz.''

"ASLA ÜMİDİMİZİ KAYBETMEDİK"

Ülke geleceği için ümitlerini hiç kaybetmediklerine değinen Karamollaoğlu, şöyle devam etti:

"Bazen soruyorlar, 'Şahsiyetli bir dış politika diyorsunuz. Şahsiyetli dış politikayı nasıl, kiminle uygulayacaksınız? İslam Birliği diyorsunuz. Geri kalmış ülkeler bir araya gelsinler, zulmedenlere karşı bir tavır sergilesinler diyorsunuz. Bunlar nasıl bir araya gelecek' diye soruyorlar. Bu, yöneticilerin tavrına bağlı. At binicisine göre kişner. Erbakan Hoca Konya'dan milletvekili seçildiği zaman İslam Birliği'ni hiç unutmadı. İlk adımı da Konya'da Kudüs mitingleri tertip ederek attı."

Karamollaoğlu, yerel seçim sürecinde büyük gayretle çalışacaklarını vurgulayarak, "Elini sıkmadığımız tek bir esnaf kalmayacak. Kapısını çalmadığımız bir tane hane, uğramadığımız köy kalmayacak. Herkes gayet nazik bir şekilde bizim varolduğumuzu, seçimlere girdiğimizi, prensiplerimizi bilecek." diye konuştu.


Etiketler mustafa ozkafa
Yorumlar