Anasayfa /  Politika /  Saadet partisi

Karamollaoğlu İzmir adaylarını tanıttı

Partisinin İzmir adaylarının tanıtım toplantısında konuşan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İzmir'de belediye başkan adaylarından 4'ünün kadın olduğunu kaydeden Karamollaoğlu, "4 kadın belediye başkan adayımız var. Bu kardeşlerimizle hep birlikte Türkiye'nin umudu olduğumuzu göstereceğiz." dedi.

Abone ol
Abone ol 24 Şubat 2019 23:19

SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin aday tanıtım toplantısına katılmak için Kemalpaşa'ya geldi. Karamollaoğlu, toplantı öncesinde partisinin Kemalpaşa İlçe Teşkilatı'nın düzenlediği kahvaltı da partililerle bir araya geldi. Buradaki konuşmasında İzmir'de güzel sonuçlar alacaklarını belirten Karamollaoğlu, "İzmir'de de seçime tek başına giren parti Saadet Partisi. Bu sefer farklı bir hava esiyor. Memleketimizde endişeli bir süreç var. Bu hükümet başta sorunları çözecek gibi gözüktü ancak çözemediler. Milletimiz de bunu gördü. Eğer bunlar bir oy alırlarsa oluşturdukları korkudan dolayı alırlar. Eleştirdikleri tek parti dönemine döndüler. Valiler ve kaymakamlar bizden olacak kişileri tehdit ettiler. Ayıptır. Ülkeyi bu hale getirmeye kimsenin hakkı yok" dedi.



İktidarın illet ve zillet ittifakı eleştirilerine değinen Karamollaoğlu, "Prensip olarak ittifak yapılmasına karşı değiliz. Herkes ittifak yapabilir. Ancak biz bu seçime ittifaksız giriyoruz. En açık delili 1389 seçim bölgesinin tamamında kendi adaylarımız ile bu seçime katılıyor olmamız. Buna rağmen halen bizleri birileri ile ittifak yapıyorsunuz diye itham etmeye kalkıyorlar" diye konuştu.



Türkiye'nin çok badireli bir süreçten geçtiğini öne süren Karamollaoğlu, şöyle dedi:



"Bu seçimlere adil bir şekilde gitmiyoruz. Gayri adil bir şekilde seçime gidiyoruz. İmkanlarımız da adil dağıtılmıyor. Seçime gidilirken adalet felç oldu. Eğitimimiz felç oldu. İşsizlik her geçen gün artıyor. Hükümet bu konuda herhangi bir tedbir almıyor. Dış politika da bir çıkmazın içindeyiz. Sağlık sistemi de patinaj yapmaya başladı. Bu seçimlerde iktidara bir ihtar verilecek."



'KAZANACAĞIMIZDAN KORKUYORLAR'



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi'ne yönelik eleştirilerine değinen Karamollaoğlu, "Cumhurbaşkanı bize karşı suskunluk orucu tutuyordu. Bir kere bile Saadet demiyorlardı. Şimdi, Saadet Partisi ağzından eksik olmuyor. Çünkü kazanacağımızdan korkuyorlar. Korktukları başlarına gelecek. Biz, kazanacağız.  Yaptıkları yanlışları görmüyorlar. İkazlara da hiç dikkat etmiyorlar. Çıkın bir televizyon kanalında konuşalım adalet ve kalkınma var mı, yok mu görelim" dedi.



'EKONOMİYİ TANZİMLER DÜZELTMEZ'



İktidarın ekonomi politikasını eleştiren Karamollaoğlu,  şöyle devam etti:



"16 yıldır iktidardalar ve borçlar sürekli artıyor. Esnaf, çiftçi iflas etti. Hiçbir yönetim döneminde ülke bu kadar borçlanmadı. Karşımızdaki arkadaşların kim olduğunu biliyoruz. Hatalarını söylüyoruz. Ama hiç ders almadılar. Ama bazen dinliyorlar, İstanbul'a ihanet ettiklerini söylüyorlar. Ancak yine aynı yolda devam ediyorlar. Bunun ne mantığı var. Şimdi, yatırımları tamamlayacak güçleri kalmadı. Bu akılla giderseniz yapamazsınız. Ekonomiyi tanzim satış mağazaları düzeltmez."

TEMEL KARAMOLLAOĞLU İZMİR ADAYLARINI TANITTI



SP İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği aday tanıtım toplantısı, Karşıyaka Deniz Baykal Kültür Merkezi'nde Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'un katılımı ile gerçekleştirildi. Çok sayıda partilinin katıldığı salonda, 'Dürüst başkan dürüst yönetim' sloganları atıldı. Burada konuşan Karamollaoğlu, İzmir'de partisinin düzenlediği çeşitli programlara katıldığını ve SP'lilerde seçimlerin kazanılmasına yönelik bir kararlılık gördüğünü belirterek, "Biz İzmir'i daha yakından tanıyacağız İzmirli bizi daha yakından tanıyacak. Biz bütün adaylarımız ile 'varız' dedik ve inşallah bütün adaylarımız ile birlikte İzmir'de bir destan yazacağız. Biz oylarımızı artırmak için bu seçime girmiyoruz. Bütün yerlerde seçimi kazanmak için giriyoruz. Kazanma azmi ile yola çıktığınız zaman ortamı siz oluşturuyorsunuz. Sadece oy artırma azmi ile yola çıkarsanız başarısız olunur. İzmir'de özellikle bu coşkuya şahit olmak beni memnun ediyor. Kazanacağımız noktada umudumuz daha da artıyor" dedi.



'KİMSE İSRAFA KALKIŞMAYACAK'



İzmir'de belediye başkan adaylarından 4'ünün kadın olduğunu kaydeden Karamollaoğlu, "4 kadın belediye başkan adayımız var. Bu kardeşlerimizle hep birlikte Türkiye'nin umudu olduğumuzu göstereceğiz. Kimlerle birlikte yola çıktık? Bizim bu prensiplerimiz ile yola çıkacak kardeşlerimize 'Cepsiz ceket' diyoruz. Cepsiz ceket önemli bir işaret. Neyin simgesi? Dürüst başkan, dürüst yönetimin simgesi." diye konuştu.



SP'nin belediye başkan adaylarının dürüst olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, 31 Mart yerel seçimleri için seçmenden oy isterken, partisinin ilkelerini de açıkladı. Karamollaoğlu, "Yolsuzlukların deliğini tıkayacağız. Bütçeden gelen bir çok delik var, harcamalar var ama bütçelerin en tehlikeli tarafı kontrol edilemeyen, kaybolan gelirleri. Biz bunları tıkayacağız. Kimse israfa kalkışmayacak" dedi.



'ÜRETİMİ DESTEKLEYECEKSİNİZ'



SP'nin oy almadığı yerlere de hizmet götüreceklerini söyleyen Karamollaoğlu, şöyle dedi:



"Eğer partizanlık devam ederse yeni insanları kazanmalıyız. Evet kendinize destek verenlerin ihtiyaçlarını karşılayacaksınız ama karşı çıkanları dışlamayacak, ikinci sınıf vatandaş gibi görmeyeceksiniz. Bizim adaylarımız farklı. Biz bu ülkeyi ayağa kaldırmasını, ülkeyi yönetenlerden daha iyi beceririz. Yeni bir anlayışa ihtiyacımız var. Kimseyi hakaret etmeyiz, küçümsemeyiz, yalan kesinlikle söylemeyiz. Haram bizim boğazımızdan aşağı inmez. O nedenle biz farklıyız. Bizim iktidara gelmemiz bereket kapılarının açılması demektir."



Ekonomi ve tarım politikalarını da eleştiren Temel Karamollaoğlu, "2 milyon arazi ekilmiyor. Ülkede ekonomik kriz var. Senin 'yok' demenle bu iş ortadan kalkmıyor. Üretimi artıracaksınız, üretimi destekleyeceksiniz. Üretim artmadan bir ülkede işsizlik çözülmez, ülke zenginleşmez. Gelir dağılımında adalet sağlanmaz. Bu arkadaşların kitabında 'üretim' sözcüğü yazmıyor. Kaldırmışlar" dedi.



SP İZMİR ADAYLARI



SP'nin İzmir adayları şunlar;



İzmir Büyükşehir Belediyesi: Şerafettin Kılıç



Aliağa: İsmet Topal



Balçova: Seyfullah Özbek



Bayındır: Ayhan Bilgi



Bayraklı: Vedat Kolukısa



Bergama: Halit Gül



Beydağ: Mustafa Bekar



Bornova: İbrahim Orakçı



Buca: Ceren Kara



Çeşme: Abdulmelik Yüceer



Çiğli: Muhsin Gircude



Dikili: Mustafa İnan



Foça: Paşali Feyiz



Gaziemir: Ömer Çağlar



Güzelbahçe: Osman Tunç



Karabağlar: Mümin Baştürk



Karaburun: Zekeriya Yılmaz



Karşıyaka: Hatice Değerli



Kemalpaşa: Mehmet Ali Özüdoğru



Kınık: Selim Özcan



Kiraz: Mesut Sertkaya



Konak: Mustafa Erduran



Menderes: Hamza Demir



Menemen: Servet Yıldız



Narlıdere: Halil Yalçınkaya



Ödemiş: Şahap Bozkurt



Seferihisar: Zehra Çakar



Selçuk: Mine Güzel



Tire: Mehmet Ekmen



Torbalı: Kasım Ocak



Urla: Harun Güneş


Yorumlar