Anasayfa /  Politika /  Saadet partisi

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'ndan Murat Çetinkaya değerlendirmesi!

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'ndan Murat Çetinkaya değerlendirmesi! Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Abone ol
Abone ol 07 Temmuz 2019 13:41

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'ndan Murat Çetinkaya değerlendirmesi!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevden alınmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Balgat'taki eğitim merkezinde düzenlenen Genel İdare Kurulu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Murat Çetinkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevden alınmıştı.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Çetinkaya’nın görevden alınmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Karamollaoğlu, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın görevden alınma nedeninin ‘faizleri indirmemesi’ olup olmadığı yönündeki soruya, şöyle yanıt verdi:

"Faiz bir sistem meselesidir. Faizin içinde bütün faaliyetlerinizi yürütürken; indirip, çıkarmak sizim politikalarınızla alakalıdır, MB başkanıyla değil. Bizim de bugüne kadar söylemek istediğimiz bu, gerçekleri görün. Bu MB başkanının tavrından kaynaklanmıyor, sizin politikalarınızın yanlışlığından kaynaklanıyor. Niye Amerika'da faiz yüzde 2? Merkez Bankası başkanları çok becerikli olduğundan dolayı mı? Niye Avrupa'da çok düşük, bazı yerlerde eksi faiz. Arkadaşlarımız hala bunu idrak etmediler. Ekonomi başına koyduğunuz adamların şahsından dolayı ne düzelir, ne bozulur. Sizin uyguladığınız politikalar sebebiyle düzelir veya bozulur. Onun için biz 'liyakat' diyoruz. Ehil insanı koyacaksınız, o zaman düzelir."




Yorumlar