Anasayfa /  Politika /  Saadet partisi

Saadet Partisi Genel Başkanı'ndan D-8 mesajı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca tarafından yeni bir dünyanın kurulabilmesi adına gerçekleştirilen D-8 için açıklamada bulundu.

Abone ol
Abone ol 15 Haziran 2020 18:20

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hoca tarafından yeni bir dünyanın mümkün olduğu düşüncesiyle kurulan D-8 için açıklamalarda bulundu.

Temel Karamollaoğlu, yaptığı açıklamada, "Tüm insanlığı saran Koronavirüs salgını ve ABD'de meydana gelen hadiseler başta olmak üzere yaşanan krizler, dünyanın yeni bir anlayışa ve düzene ihtiyacı olduğunu açık şekilde bir kez daha göstermiştir. Bu anlayışı en iyi şekilde yansıtan D-8’ler; adaleti ve barışı esas alarak 15 Haziran 1997'de kurulmuştur. D-8’ler; “Savaş değil, barış Çatışma değil, diyalog Çifte standart değil, adalet Üstünlük değil, eşitlik Sömürü değil, işbirliği Baskı ve tahakküm değil, insan hakları, hürriyet ve demokrasi” ilkelerini esas alan bir insanlık hareketidir. Bugün dünyanın ve coğrafyamızın geldiği noktaya baktığımızda, bu ilkelerin ne kadar önemli ve ihtiyaç olduğunu hep beraber görüyoruz. İslam dünyası adeta kan ağlıyor; savaşlar, açlık, sefalet, adaletten ve eğitimden mahrum olma gibi sıkıntılar had safhaya çıkmış durumda. Bugün hem İslam dünyasının hem de insanlığın kurtuluşu, D-8 Hareketi'nin ortaya koymuş olduğu prensiplerde yatıyor. Bu sebeple; başta ülkemize ve bütün üye ülkelere düşen görev, bu kuruluşu aktif hale getirmek ve daha etkin olmasını sağlamaktır. Bu duygu ve düşüncelerle; D-8’in kuruluş yıl dönümünü tebrik ediyor, hak ve adalet için çıkılan bu kutlu yolculuğun daha da hızlanarak büyümesini ve bütün insanlığın saadetine vesile olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar