Anasayfa /  Politika /  Saadet partisi

Saadet Partisi Çüngüş Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe'ye saldırı - video izle

Diyarbakır'da Çüngüş Belediye Başkanlığını kazanan Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Ali Suat Akmeşe AK Parti'li grup tarafından saldırıya uğradı. Saldırıda bir partili ile bir polis memuru yaralandı

Abone ol
Abone ol 01 Nisan 2019 17:08

Diyarbakır’ın Çüngüş İlçesi’nde Saadet Partisi’nden Belediye Başkanı seçilen Ali Suat Akmeşe ve beraberindekiler Ak Partili aday Zübeyir Arslanca'nın da arasında olduğu bir grup tarafından darp edildi.

Saldırıda Akmeşe kafasına aldığı kazma darbesi ile yaralanırken bir partili ile bir polis memuru da silahla yaralandı.

Yaralılar Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi acil servisine ambulans helikopterle kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken saldırıyı gerçekleştiren grup gözaltına alındı.

DİYARBAKIR İL BAŞKANI BOZAN: BİRİNİN DURUMU KRİTİK

Konuyla ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, “Başkanımız partililerimizle birlikte Öğretmen Evinde tebrikleri kabul ediyorlar. AK Parti’li Eski Belediye Başkanı, çocukları ve akrabaları da buraya geliyor ve tartışma çıkıyor. Başkanımıza ve partililerimize kazma ve silahla saldırmışlar. Başkanımız kafasına aldığı kazma darbesiyle yaralandı. 1 partilimiz de silahla yaralandı. Birinin durumu kritik.

RANT KAYBI OLACAĞI İÇİN SALDIRGANLAŞTILAR

AK Parti Genel Başkanı, bakanlar ve Bahçeli yaptıkları konuşmalarda milleti terörize ederek kin ve nefret tohumu ektiler. Bundan cesaret alanlar da ‘teröristlere saldırıyoruz’ diyerek saldırıyorlar. Çüngüş’te ciddi bir rant kaybı olacağı için bu denli saldırganlaştılar. İlçeye gelen parayla hizmet edeceklerine kendi kişisel rantlarına yatırmışlar. Bunu kaybedecekleri korkusu ile saldırmışlar” ifadelerini kullandı.



KARAMOLLAOĞLU: ŞİDDETLE KINIYORUM



Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Diyarbakır Çüngüş ilçesinde seçimi kazanan Saadet Partili Belediye Başkanı Ali Suat Akmeşe'ye kaybeden taraf saldırmış olayda başkanımız yaralanmıştır. Ali Suat Bey'e Allah'tan şifa diliyor, bu olayın faillerini şiddetle kınıyorum." dedi. 


Yorumlar