Anasayfa /  Dünya

Rusya'ya ABD'den bir yaptırım daha geldi!

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal harekatı sürerken batı ülkeleri de yaptırım kararları almaya devam ediyor. ABD yönetimi, Rusya'nın teknoloji sektörünü hedef alarak aralarında ülkenin büyük mikroelektronik üreticisi Mikron'un da bulunduğu 21 kurum ile 13 kişiyi yaptırım listesine ekledi.

Abone ol
Abone ol 31 Mart 2022 23:38

ABD, Rusya'ya Ukrayna'yı işgali nedeniyle yaptırımları genişleterek, Rus teknoloji sektörünü hedef alan yeni yaptırımlar uyguladı. ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rus teknoloji şirketlerine ve ülkenin mevcut yaptırımlardan kaçınmak için kullandığı yasa dışı ağlarına yaptırımlar getirildiğini belirtilerek, bu doğrultuda 21 kuruluş ve 13 kişiye yaptırım uygulandığı belirtildi.

Açıklamada, "Kremlin'in savaşına aracı olan teknoloji şirketleri ve yaptırımlardan kaçınma ağlarına yönelik baskısının bir parçası olarak 21 kuruluş ve 13 kişiye yaptırım uyguladık. Bugünkü yaptırımlar, Rusya'nın Ukrayna'daki devam eden işgaline yönelik yanıtın bir parçasıdır" denildi. Bakanlık ayrıca, yaptırımların Rusya'nın havacılık, denizcilik ve elektronik sektörleri için geçerli olduğunu vurgulayarak, ABD'nin bu sektörlerde faaliyet göstermiş olduğu belirlenen herhangi bir kişi veya kuruluşa yaptırım uygulayabileceğini belirtti.

Yorumlar