Anasayfa /  Dünya

Rusya'dan; Facebook, Twitter, TikTok ve YouTube hakkında karar

Ukrayna'ya işgal harekatı başlatan Rusya'ya karşı şirketler yaptırım kararı almıştı. Rusya da yaptırımlara karşı atağa geçti. Rusya, Meta'nın sahibi olduğu Facebook'a erişim yasağı getirildiğini açıkladı. Rusya, Facebook'tan sonra Twitter ve YouTube'a da erişim engeli getirdi. Rusya'nın Çin sermayeli TikTok'a da kısıtlama getirdiği öğrenildi.

Abone ol
Abone ol 05 Mart 2022 10:10

Teknoloji devlerinin Rusya'ya başlattığı yaptırımlara karşı Rusya'dan da karşı hamle geldi. Rus medya kuruluşlarının sayfalarına getirilen kısıtlamalar ve engellere karşı Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor) harekete geçti.

FACEBOOK TAMAMEN ENGELLENDİ

Yapılan açıklamada Facebook'a, Rusya'da erişim engeli getirildiği duyurularak, "4 Mart 2022'de, Rusya Federasyonu topraklarında Facebook sosyal medya ağına erişimin engellenmesine karar verildi" denildi.

Geçtiğimiz hafta ülkede yavaşlatılan Facebook bu karar ile birlikte tamamen engellendi.

YOUTUBE VE TWITTER DA ENGELE TAKILDI

Bu kararın hemen ardından Rusya, sosyal medya devi Twitter'a erişim engelli getirdi. Rusya üzerinden Twitter'a girmek isteyenler engelle karşılaştı. Twitter kararından sonra YouTube da erişime engellendi.

Rusya'nın Çin'e ait olan sosyal medya platformu TikTok'a da kısıtılama getirdiği öğrenildi.

Yorumlar