Anasayfa /  Dünya

Rusya'da yeni koronavirüs aşısı açıklaması

Rus RIA Haber Ajansı'nın haberine göre, Rusya'da Bakan Manturov ülkede tescil edilen koronavirüs aşısına ilişkin yeni açıklamalarda bulundu.

Abone ol
Abone ol 23 Ağustos 2020 16:40

Rus RIA Haber Ajansı'nın haberine göre Endüstri Bakanı Denis Manturov'un Pazar günü yaptığı açıklamada, Rusya'nın yıl sonuna kadar COVID-19 aşısından ayda 1,5 milyon ila 2 milyon doz üretmeyi beklediğini duyurdu.  

Manturov, üretimi kademeli olarak ayda 6 milyon doza çıkaracağını belirtti. 

Moskova'nın Gamaleya Enstitüsü tarafından geliştirilen ve tescil edilen aşısının yaklaşık 40 bin kişiden oluşan geniş çaplı testi ise önümüzdeki hafta Rusya'da başlayacak. 

RUSYA AŞIYI İLK TESCİL EDEN ÜLKE OLMUŞTU
11 Ağustos'ta Rusya Devlet Başkanı Putin, koronavirüse karşı geliştirilen ilk aşının tescil edildiğini açıklamış ve kızının da aşıyı ilk kullananlardan olduğunu belirtmişti. 

Rusya'nın koronavirüse karşı ilk aşısının Gamaleya Araştırma Enstitüsü ve Rusya Savunma Bakanlığı tarafından ortaklaşa geliştirildiği belirtilirken, aşının klinik denemelerinin 18 Haziran'da başlatıldığı ve 38 gönüllünün tümünün bağışıklık geliştirdiği ifade edilmişti.  

DÜNYA ŞÜPHEYLE YAKLAŞMIŞTI
Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn Rusya'nın COVID-19 aşısının yeterince test edilmediğini söyleyerek "Milyonlarca, hatta milyarlarca insanı çok erken aşılamak tehlikeli olabilir" demişti. Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamada ise "Rus sağlık yetkilileriyle irtibat halindeyiz. Aşının ön yeterliliği sağlamasıyla ilgili görüşmeler sürüyor. Bu ön yeterlilik, aşının tüm güvenlik ve etki verilerinin titizlikle incelenmesini kapsıyor" ifadelerini kullanmıştı.  

Rusya'da açıklamaları yersiz bulmuş ve aşı için yeterince testin yapıldığını, güvenli olduğunu vurgulamıştı.

Yorumlar