Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Rusya-Ukrayna savaşı için Twitter'dan flaş karar

Sosyal medya devi Twitter'dan Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş sonrasında sürpriz karar. Şirket, Rusya ve Ukrayna’da reklam göstermeme karar aldı. Sosyal medya şirketi kararın, kamu güvenliği bilgilerinin ön plana çıkmasını sağlamak için verildiğini yazdı. İşte Twitter tarafından alınan karar.

Abone ol
Abone ol 26 Şubat 2022 14:59

Geçtiğimiz günlerden beri devam eden Ukrayna-Rusya krizinde sosyal medyanın rolü gitgide önemli hale geliyor. Sosyal medya platformları da krize ilişkin yeni kararlar almaya devam ediyor. Twitter’dan bölgede devam eden saldırılarla ilgili yeni bir adım geldi.

Sosyal medya devi Twitter, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle Rusya ve Ukrayna’daki reklamları askıya aldığını duyurdu. Sosyal medya şirketi kararın, kamu güvenliği bilgilerinin ön plana çıkmasını sağlamak için verildiğini yazdı.

Shiftdelete'nin haberine göre Twitter, Rusya ve Ukrayna’da reklam göstermeyecek. Twitter tarafından paylaşılan bilgilendirme yazısında, “Kritik kamu güvenliği bilgilerinin yükseltilmesini ve reklamların bu bilgilerin olumsuz etkilememesini sağlamak için Ukrayna ve Rusya’daki reklamları geçici olarak duraklatıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Twitter, reklam kısıtlamasına ek olarak, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü savaşla ilgili birkaç adımı daha duyurdu. Sosyal ağ, değişikliklerin yanı sıra kullanıcıların bilgilerini gizli tutmalarına yardımcı olmak için bir dijital güvenlik kaynağı sayfası da oluşturdu. Twitter paylaştığı tweet dizisinde, savaşla ilgili yanlış bilgi paylaşan bot hesapların inceleneceği ifade edildi. Platform, manipülasyonu tespit etmek için tweetlerin proaktif olarak gözden geçirileceğini ve ayrıca Ukrayna’daki çatışmayla ilgili yanlış bilgi sunan içeriğe karşı yaptırım uygulanacağını dile getirdi.

Twitter dahil olmak üzere bütün sosyal medya hizmetleri, savaşla ilgili önemli bir bilgi kaynağı olarak kullanılıyor. Hem Ukrayna hem de Rus hükümetleri tarafından dünyaya bilgi yaymak için de tercih ediliyor.

Örneğin Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve ülkenin diğer devlet kurumları hem Ukraynaca hem de İngilizce tweetler paylaşarak kamuoyunu bilgilendiriyor. Rusya ise bilgi paylaşımı için hükümet tarafından işletilen Twitter hesaplarını kullanıyor.

Yorumlar