Anasayfa /  Dünya

Rusya Kiev'i vurdu! Kiev Belediye Başkanı'ndan açıklama geldi

Rusya'nın Ukrayna topraklarına başlattığı işgal harekatı 2 ayı aşkın süredir devam ediyor. Batı ve ABD Rusya'ya karşı yeni yaptırım kararları alıyor. Çatışmalar ve patlamalar Ukrayna topraklarında sürüyor. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de şiddetli bir patlama oldu. Kiev Belediye Başkanı Kliçko, yaptığı açıklamada, “Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kiev'de bulunurken Rusya hava saldırısıyla başkenti vurdu” dedi.

Abone ol
Abone ol 28 Nisan 2022 22:31

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, Rus güçlerinin Ukrayna’nın başkentine ateş açmasının ardından Kiev’in merkezi bir bölgesinde iki patlamanın meydana geldiğini söyledi.

Kliçko patlamanın Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Kiev'de olduğu sırada gerçekleşmesine dikkat çekti.

Kliçko, yetkililerin olası kayıplar hakkında ayrıntılı bilgi topladığını belirtti. Reuters görgü tanıkları daha önce şehirde iki patlama sesi olduğunu bildirmişti.

ZELENSKİ ULUSA SESLENİŞ KONUŞMASI YAPMIŞTI

Bugün ulusa sesleniş konuşması yapan bulunan Zelenskiy, Ukrayna’daki son durumla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

Ukrayna’nın bu savaştan kaynaklanan kayıpları tahmini olarak 600 milyar dolara ulaşıyor. 32 milyon metrekareden fazla yaşam alanı, 1500’den fazla eğitim tesisi ve 350’den fazla sağlık tesisi yıkıldı veya hasar gördü.

Ekonomik varlıklar büyük kayıplara uğradı. Yüzlerce işletme yok edildi. Yaklaşık 2 bin 500 kilometre yol ve yaklaşık 300 köprü yıkıldı veya hasar gördü. Ve bu sadece istatistik değil. Bu Mariupol, bu Volnovakha, bu Okhtyrka, bu Çernihiv, bu Borodyanka ve düzinelerce şehir, kasaba ve köyümüz.

11,5 milyondan fazla Ukraynalı savaş nedeniyle yerinden edildi ve bunların yaklaşık 5 milyonu yurt dışına gitti. Bunların yüzde 95’i zaten evine dönmek istiyor. Bu nedenle, rahat bir Avrupa Ukrayna’sını yeniden inşa etmek için acil bir plan hazırlamaya ihtiyaç var.

Yorumlar