Anasayfa /  Foto Galeri

Ruhları huzur bulamadı! Sır perdesi aralanamamış cinayet dosyaları!

Ruhları huzur bulamadı! Sır perdesi aralanamamış cinayet dosyaları! - Sayfa 1

Zaman zaman filmlerin ilham alacağı kadar tüyler ürpertici cinayetleri duyuyoruz. Fakat bazıları var ki aradan yıllar geçmesine rağmen hala sır perdesi aralanamamıştır. İşte o esrarengiz cinayetler... JONBENET RAMSEY CİNAYETİ 1990 yılında, 6 yaşında bir kız çocuğu olan JonBenet Ramsey ABD'nin Colorado eyaletinde anne-babasının evinin bodrumunda ölü bulundu. Ramsey cinayeti soruşturmanın uzunluğu ile medyadan büyük ilgi gördü. Birçok duruşma gerçekleşmesine rağmen olay çözülemedi.

Ruhları huzur bulamadı! Sır perdesi aralanamamış cinayet dosyaları! - Sayfa 2

OSCAR ROMERO 1960 ve 1970'lerde El Salvador ülkesinde Katolik bir rahip olan Oscar Romero ülkedeki insan hakları ihlallerini eleştirerek tepki toplamıştı. Sonunda ülkede süren uzun iç savaşta öldü. Hükümeti ve ABD'nin askeri desteğini eleştirdikten sonra rahip olduğu katedralin yakınlarındaki bir şapelde vurularak öldürüldü. Cinayeti işleyenler olarak Amerika'da eğitim görmüş iki El Salvadorlu'dan şüphelenildi. Ancak cinayetin sırrı çözülemedi.

Ruhları huzur bulamadı! Sır perdesi aralanamamış cinayet dosyaları! - Sayfa 3

OLOF PALME 1982-1986 arasında İsveç Başbakanlığı yapan Palme, İsveç'ten tüm nükleer santrallerin kapatılmasında rol oynadı. 1982'de başbakan olduktan sonra sosyal ekonomi politikalarını uyguladı. Avrupa'nın güvenlik politikasındaki sivri dili ile tepki topladı. Eşiyle birlikte gittiği sinemadan evine dönerken vurularak öldürüldü. Hem katilin kimliği, hem de Olof Palme'yi neden öldürdüğü bir muamma olarak kalmaya devam ediyor.

Ruhları huzur bulamadı! Sır perdesi aralanamamış cinayet dosyaları! - Sayfa 4

NEW ORLEANS BALTACISI CİNAYETLERİ 1918'de bakkal işleten İtalyan Joseph Maggio ve karısı evlerinde uyurken doğranarak öldürüldü.Soruşturmada polis katilin kullandığı kanlı baltayı buldu. Katilin evdeki hiçbir değerli eşyaya dokunmamış olması polisleri şaşırttı. Bulunan en önemli kanıt, katilin tebeşirle yazdığı nottu. Bu olaydan bir ay sonra neredeyse kopya bir cinayet daha gerçekleşti. Bir başka bakkal Annie Bossumer yatağında kan içinde bulundu. Baltacının 8 cinayet işlediği tahmin ediliyor. Buna karşın tek şüpheli olarak görülen Joseph Mumfre'yi suçlayacak yeterince kanıt yoktu. 2003'te polis Ramsey'in iç çamaşırından bir DNA tespiti yapmayı başardı. DNA FBI'a gönderilmesine rağmen milyonlarca örnekten hala bir eşleşme sağlanamadı. Davayla ilgili müfettişler haftada bir DNA eşleştirmesi üzerinde çalışmaya devam ediyor.