Anasayfa /  Sağlık

Sorunları çözemeyen insanlar aldatmaya yönelir

Psikiyatrist Dr. Baran, "Sorunları çözemeyen ve bağlandığı insandan kopamayan insanlar sorunlarından dolayı aldatmaya yönelirler" dedi.

Abone ol
Abone ol 21 Nisan 2017 19:33

Kendini daha yüksek gören, eşinden üstün olduğunu düşünen veya çevresindekiler tarafından böyle olduğu söylenilen kişilerin, kendilerini aldatmaya daha yakın gördüklerini belirten Dr. Selin Baran, "Sorunları çözemeyen ve bağlandığı insandan kopamayan insanlar sorunlarından dolayı aldatmaya yönelirler." dedi.

Baran, yaptığı açıklamada, bazı kişilere göre, sevgililerinin ya da eşlerinin başka kişilere bakmasının ya da başka insanları düşünmesinin aldatma iken, bazı kişilere göre ise sadece cinsel ilişkide bulunmasının aldatma olarak tanımlandığını bildirdi.

Aldatmanın altında yatan nedenler ve aldatma çeşitlerine değinen Baran, "Son yıllarda eşler arası aldatma olaylarının eskiye oranla daha çoğaldığını söyleyebiliriz. Bu durumun nedenleri arasında iş hayatına giren kadının güçlenmesi, güç kazanması, erkeğe karşı çıkabilme gücünün artması, erkeğin karşı cinse ulaşabilmesinin kolaylaşması, erkeğin hormonsal kontrolünü azaltması, toplumda aldatma sıfatının sadece kadına yakıştırılması erkeğin eşine sadakatsizliğin aldatma olarak nitelendirilmemesi gibi nedenleri sayabiliriz. Bunun yanında, ilişkinin sıradan bir hale gelmesi, ilişkiye verilen değerin azalması, ilişki alanının insanların sahip olma arzusuna dönüşmesi nedeniyle aldatmalarda da artış oldu." bilgilerini verdi.

Kendini daha yüksek gören, eşinden üstün olduğunu düşünen veya çevresindekiler tarafından böyle olduğu söylenilen kişilerin, kendilerini aldatmaya daha yakın gördüklerini belirten Baran, "Aynı zamanda bağımlı kişilerde aldatma çok fazla görülür. İlişkilerindeki sorunları çözemeyen ve bağlandığı insandan kopamayan insanlar sorunlarından dolayı aldatmaya yönelirler. Ayrıca yalnız kalma ve özgüven korkusu da var olan ilişkinin bitirilememesini ve aldatmayı beraberinde getirir." ifadesini kullandı.


Etiketler Neden aldatır
Yorumlar