ROMAYI FETHEDEN ERDOĞAN 


Sıradan devletini seven bir vatandaş ve küçük bir esnaf olarak 2021 gerçekten hepimiz için kötü geçti desem az kalır, feci geçti doğrusu.


Şirketten kazandığım 2021 yılının kârını kışlık  montumun sol iç cebine koymuştum. Ne yapayım edeyim nasıl değerlendireyim falan derken bayağı yük oluyordu cebimde o para.  Geçen cuma günü cami çıkışında camiye yardım isteyen görevliye 10 TL’sini geriye kalan 10 TL’sinide diyanetin sattığı takvime vermiştim. Yani cebimde bir esnaf olarak kuruşum kalmamıştı. 


Ama şükür etmiştim gene de.


Asgari ücret açıklanacak diye duydum yine bir cuma günü öncesi dün; Nihayet saatler sonra açıklandı. Netice olarak,


Devletin başkasının (İşverenin) ödeyeceği Maaşlara %50 zam yapması kolay. Elin parasıyla hovardalık yapmak dahada kolay. 
Havasına bakınca da sanırsın Roma’yı fet ettiler… 


Bu ücret üzerinden çalışan başına devletin kasasına 1626,30 TL girecek ayrıca. Yani işverenin cebinden 5879,70 TL çıkacak işin aslı. 

 


Gönül isterki asgari ücret 5000 olsun ona da eyvallah!


Gel, Devlet olarak sen emekline ve memuruna bu oranı yap bi görelim!! 
  


Başkasının cebindeki paraya , onu yap bunu sat demek kolay. Kendi cebindeki hesabını yapamayanlar bu ülkede devlet yönetiyorsa bunda da bir sorun var. 


Eğer Devlet asgari ücrete %50 yapıyorsan en azından asgari ücretin altındaki çalışanına emeklisine aynısını yapması gerekir. 


Heyyyyyy Kılıçdaroğlu 
Heyyyyyy Trump


!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Anlayana diyelim geçelim.


Saygıda kusur ettiysem, vardır bir bildiğim!


Bol kazançlar sayın esnafım, işverenlerim.

 

Yorumlar