Anasayfa /  Spor

Roman Abramovich o futbol takımı'nı almak istiyor!

İngiliz basınına göre Roman Abromovich, Süper Lig ekibi Göztepe'yi satın almak için resmi teklif yaptı.

Abone ol
Abone ol 19 Mart 2022 22:38

Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle uygulanan yaptırımlardan en çok etkilenen isimlerden olan ve sahibi olduğu Chelsea'yi satışa çıkaran Rus iş insanı Roman Abramovich, Göztepe'yi satın almayı planlıyor.

The Telegraph'tan Thom Gibbs imzalı haberde, Rus milyarderin en büyük tutkusu olan futbola olan yatırımlarını devam ettirmek istediği ve Süper Lig ekibi Göztepe'yi satın alabileceği belirtildi.

İzmir ekibinin de Süper Lig'in resmi olarak oynandığı 1959 yılından önce şampiyonluk kazandığı ancak o zamandan beri ligde başarılı olmadığı vurgulanırken, Abramovich'in Göztepe'nin Chelsea'ye benzer bir kulüp yapısına sahip olmadığı vurgulandı.

Abramovich'in daha önce Chelsea'de görev verdiği Guus Hiddink, Demba Ba, Patrick van Aanholt gibi isimlerin Türkiye'de görev yapmasından da esinlendiği, haberde yer alan bir başka iddia oldu.

 İngiliz hükümeti, Chelsea'nin sahibi Roman Abramovich'in de aralarında yer aldığı 7 Rus iş insanın İngiltere'deki mal varlıklarının dondurulduğunu açıklamıştı. Chelsea'nin özel bir lisansla faaliyetlerine devam edeceği belirtilmişti.

 

Yorumlar