Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Rize ve Artvin sele teslim, dereler taştı yollar kapandı

Doğu Karadeniz, 8 gün sonra yine sellerle boğuşuyor. Rize'nin Fındıklı ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle dereler taştı, yollar kapandı. Bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. İlçede mahsur kalanlar için kurtarma çalışması başlatıldı. Rize Valisi Çeber, '4 saat daha yoğun bekliyoruz' dedi. Artvin'de de ev, iş yeri ve araçlarında mahsur kalanlar botlarla kurtarıldı.

Abone ol
Abone ol 22 Temmuz 2021 12:52

Rize, 8 gün aradan sonra yeniden sele teslim oldu. Rize Fındıklı'da sabah saatlerinde etkisini artıran sağanağın ardından dereler taştı, yollar kapandı, ilçe merkezinde cadde ve sokaklar göle döndü. Bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastığı ilçede mahsur kalanlar için kurtarma çalışması başlatıldı. Sağanağın sürdüğü kentte, bazı köy yolları da ulaşıma kapandı.

Rize’de sağanağın etkili olduğu Ardeşen’de de Kaymakamlıktan yapılan duyuruda, ilçede yer alan ve birçok köy grup yolunun başlangıcı olan Seslikaya Köprüsü’nün ulaşıma kapandığı, vatandaşların zorunlu olmadıkça güzergahta bulunmamaları gerektiği belirtildi.


'2 köy boşaltıldı, 9 kişi kurtarıldı'
Rize Valisi Kemal Çeber, "Mahsur kalan 9 kişiyi kurtardık. 2 köy boşaltıldı, 5 yol kapandı. 4 saat daha yoğun yağış bekliyoruz" dedi.

Selden etkilenen Rize'nin Fındıklı ilçesindeki son durumu aktaran İlçe Belediye Başkanı Ercüment Şahin de su dolan evlerde tahliye işlemlerinin yapıldığını duyurdu.

 



Etiketler rize artvin sel heyelan
Yorumlar