Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Rıdvan Dilmen : Fenerbahçe taraftarı şampiyonluğa inanmıyor

Fenerbahçe, yenilmezlik serisini 20 maça yükseltti! Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Başakşehir'i deplasmanda 2-0 yendiği maçı yorumladı.

Abone ol
Abone ol 12 Şubat 2018 06:48

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe, lig lideri Başakşehir'i Fernandao'nun golleriyle 2-0 yenerek çok önemli bir galibiyete imza attı. NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol programında maçı yorumlayan Rıdvan Dilmen, önemli değerlendirmelerde bulundu.

Dilmen'in ilk yarı sonu açıklamaları: 



"Abdullah Avcı, bu sakinliği abarttı. Bugün sürpriz ile karşılaşan Abdullah Avcı oldu. Fenerbahçe'nin golün dışında 3 pozisyonu var. Konsantrasyon 1-0 öne şu anda. Başakşehir ligin zirvesini, ev sahibi avantajını abartılı kullanmış. Sanki bir idman maçı gibi oynamaya çalışıyor."

"Başakşehir bir antrenman maçı sakinliği, rahatlığında oynamaya çalışıyor. Ama rakibin Fenerbahçe! Pas, pas, pas ve Arda'ya yoğunluk olunca, önlemi kolay bir takım oldu Başakşehir."

"Epureanu dışında Emre ve Mossoro da yok bugün. Da Costa var, Chedjou'nun yerine onu oynatmalıydı Abdullah Avcı."

"Başakşehir'de o kadar klas oyuncular var ki.. Abdullah Avcı'nın kulübedeki bu kaliteli oyuncuları kullanması lazım."

Maçın sonunda Dilmen'in açıklamaları: 



"Başakşehir için taktik ve oyun anlamında en çok dağıldığı maç oldu."

"Başakşehir A klasmanındaki Barcleona'nın C takımı gibi oynadı. Tamamen taktik olarak her şey Aykut hocanın istediği gibi oldu. Fizik olarak basketbol takımı gibiydi Fenerbahçe. Rakibin çok kafa golü atan takım olması, önde baskılı oynaması önemli. Maç berabere bitse Beşiktaş, Galatasaray sevinirdi."

"Neto'nun pozisyonu net penaltıydı. Serhat'ı niye soktu biliyor musun? 30 sayı öndeyken son saniyede mola almaya benzer. Kendi doğruları yönünde giden teknik adam, eleştiriebilir, beğenilmeyebilir, hücum yapmıyor diyebilirsin ama ligin en çok gol atan 2. takımı oldu."

"Oyunculuğu ile siyah-beyaz kadar farklı bir karakter... Valbuena kararını Aykut Kocaman alabiliyor, Alex'ten itibaren görebiliyoruz. 2-1 mağlup olsa, %90 ligden kopacaktı." 

"Buna kumar mı denir, idealistlik mi denir? Valbuena'yı oynatmadığı için haklıdır, haksızdır diyemem ama Valbuena oynasa bu presi yapabilir miydi?"

"Emre'siz de çok maç kazanıyoruz dedi hoca; ama Fenerbahçe ile oynamıyorsun ki? 2945 dakikada yapıyor 31 maç. Bu kadar dakika yenilmemiş bir takım var. Fenerbahçe öyle bir taktiksel konsantrasyon ve ciddiyetle oynadı ki.."

"Oyunun devamında Başakşehir hep düşüş yaşadı. İki çok değerli teknik adamdan bahsediyoruz. İzleyince hoşuma gidiyor."

"Geçen hafta 2-2'ye yakalandıktan sonra Fenerbahçe baskı yedikten sonra düştü. Haftaya 45 yapması lazım Fenerbahçe'nin. Seyirciler gitmiyor, basketbol maçı dolu."

"Demek ki Fenerbahçe taraftarı şampiyonluğa inanmıyor. Aykut hoca ben bu tip oyuncularla kendi oyunumu oynayamıyorum diyor. Aatıf'ı Giuliano'dan, Fernandao'dan faydalanmak için oynatıyor."

"Fenerbahçe, bildiğimiz Fenerbahçe değildi bugün ve rakibi çok fazla geri pasa zorladılar, Başakşehir'in hazırlık pasları kaleciden başlıyor ve buraya pres yaparak bozdu Fenerbahçe rakibini."

"Ey Fenerbahçe taraftarı, bu hoca 45 bin taraftar istiyor. Gelin haftaya 45 bin yapın."









Yorumlar