Anasayfa /  Ekonomi

Reuters'tan korkutan Türkiye tahmini ! Enflasyon...

Türkiye'nin yıl sonu enflasyonu için Reuters'tan ürkütücü tahmin geldi. Reuters'ın anketine göre Haziran'da enflasyon yüzde 12’yi aşabilir.

Abone ol
Abone ol 30 Haziran 2020 16:24

Merkezi Londrada yer alan dünyaca ünlü İngiliz Haber Ajansı Reuters Türkiye'nin yıllık enflasyon tahminini açıkladı. 14 katılımcıyla gerçekleştirilen ankette tahminlerinin medyanı %12.09 olarak belirtildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası geçtiğimiz hafta çekirdek enflasyonun hareketlerine dikkat çekerek uzun bir süredir gerçekleştirdiği faiz indirimlerine ara verdi. PPK toplantısında faizleri sabit tutma kararı çıktı.

Reuters’in 14 katılımcıyla gerçekleştirdiği ankette yıllık enflasyon tahminlerinin medyanı %12.09 olurken, tahminler ise %11.90 ila %12.47 bandında yer alıyor. Aylık enflasyonun %0.65 artış göstermesi beklenirken tahmin aralığı ise %0.45-%1.00 bandında.

 

Kurdaki sert değer kaybının ardından Ekim 2018’de yıllık enflasyon %25.24 ile son 15 yılın rekor seviyesini görmüştü. Yıllık enflasyon bu tarihten itibaren düşüş eğilimine girdi ancak enflasyonda kalıcı tek haneye henüz ulaşılmadı.

 

Merkez Bankası mayıns ayında  koronavirüs salgınının ekonomiye olan etkisini ve sert düşen petrol fiyatlarını göz önünde bulundurarak yıl sonu enflasyon tahminin %7.4’e çekmişti.

 

 

Yorumlar