Anasayfa /  Güncel

Elektrik Fatura Desteği Resmileşti Nasıl Başvuru Yapılacak

28 Şubat 2019 Resmi Gazete kanun yönetmeliği olarak yayınlanan ihtiyaç sahibi aileye elektrik desteği olarak verilmesine dair yürürlüğe girdi. 

Abone ol
Abone ol 28 Şubat 2019 16:50

Elektrik desteğini İl ve İlçelerde SYDV üzerinden başvuru yapılması gerekmekte. Ödeme ise PTT tarafından yapılacak.

Elektrik desteği faydalanacak aileler düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşların aylık 150 kilovatsaate kadar elektrik tüketimini devletin karşılamasına yönelik düzenleme detay olarak verilmiştir.

Düzenli yardım alan hak sahipleri, PTT'ye geçerli kimlik belgesi ve mesken elektrik faturası ibraz ederek söz konusu yardımdan faydalanacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı ve elektrik şirketlerinin birlikte yaptığı çalışmalarından sonra, en son elektrik yardımı açıklaması yapılmıştır. 

İlk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklama yapılmıştır. Elektrik desteği alan kişilere yapılacak olan kontörlü elektrik desteği hakkında bilgi verilmiştir.

Elektrik faturasıPTT’den ödeyen vatandaş direkt olarak devlet tarafından yapılan desteğin faturasından düşüldüğünü göreceksiniz. Elektrik desteği açıklaması iki buçuk milyon hane içinden bir milyonunu ilgilendiriyor.

Elektrik desteği nasıl alınır sorusuna verilen yanıt üzerinden siz de koşulları sağlamanız durumunda elektrik desteği alabilirsiniz. Destek, hanede yaşayan kişi sayısına göre belirlenir. Destek tutarının PTT tarafından elektrik perakende şirketlerine ödeme yapması sağlanacak.

Ailede yaşayan kişiye sayısına göre destek olacağından, 3 kişilik aileler için 100 kilovatsaat, 4 kişi yaşayan aileler için 125 kilovatsaat ve 5 kişi ve üstünde olan ailelerde ise 150 kilovatsaat destek yardımı yapılır.


Yorumlar