Anasayfa /  Foto Galeri

Rekor artış! Türkiye'de ve Dünya'da koronavirüs salgınında son durum!

Dünya, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında dün bir ilki yaşadı. Küresel pandemide bir günde hayatını kaybedenlerin sayısı 2343 kişi artarak rekor kırdı ve 18 bin 914'e ulaştı. İkinci acı rekor ise vaka sayısında yaşandı. Son 24 saatte dünya genelinde enfekte olup teşhis konulanların sayısı 42 bin kişi arttı. İşte dünyayı sarsan ve çaresiz bırakan salgında son durum

Rekor artış! Türkiye'de ve Dünya'da koronavirüs salgınında son durum! - Sayfa 1

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve kısa sürede küresel salgın haline dönüşen corona virüsü (Kovid-19) ile ilgili Türkiye ve dünyadan son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Corona virüsü vaka sayısı ile ilgili dünya genelinde yetkililer bilgilendirmelerine devam ederken, son olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklama ile birlikte Türkiye'de kaç kişide koronavirüs'ün tespit edildiği açıkladı. Türkiye'de koronavirüs vaka sayısı 1529 olurken, koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirenlerin sayısı da (ölüm sayısı) 37'ye yükseldi. Bilim Kurulu toplantısı sonrası değerlendirmelerde bulunan Bakan Koca, corona virüsüne karşı alınan önemleri duyurdu. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in corona virüsüne yakalandığını açıklaması ise gündeme damga vurdu. İtalya'da hastaların raporlarına ilişkin yayımlanan rapor ise dikkat çekti. Dünya ve Türkiye'de corona virüsüne yönelik son dakika gelişmeleri Corona Virüsü istatistik verileri güncel ve canlı takip haritası üzerinden de görüntülebiliyor. İşte, corona virüsü olan ülkelerde ve Türkiye'de son durum..

Aralık 2019'da Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüsü salgınında ölümler vaka sayılarında yaşanan artışlarla ilgili bilgiler gelmeye devam ederken, ülkemizde de yetkililer alınması gereken önlemler ve toplam vaka sayısına ilişkin bilgilendirmelerde bulunuyor. Ülkelerin aldığı önemlere rağmen corona virüsü (Kovid-19) şu anda yüz binlerce kişiyi enfekte etmiş ve binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden olmuş durumda. Dünya genelinde koronavirüs (korona virüsü) pozitif vaka sayısı 381.499'a ulaşarak 350 bin sınırını aştı. İşte, corona virüsünde Türkiye ve dünyadan anlık son bilgiler...

Rekor artış! Türkiye'de ve Dünya'da koronavirüs salgınında son durum! - Sayfa 2

CORONA VİRÜSÜNDE TÜRKİYE'DE GÜNCEL VAKA SAYISI 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 21 Mart tarihinde corona virüsü (koronavirüs) ile ilgili son dakika gelişmelerini Twitter'dan açıkladı. Koca sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı; Son 24 saatte 2953 ŞÜPHELİYE TEST yapıldı. 277’si POZİTİF ÇIKTI. Hasta sayımız 947’ye ulaştı. . Bugüne dek toplam 21 can kaybımız var. MÜCADELEMİZDE BİR AN BİLE ESNEKLİK GÖSTERMEYELİM.

22 Mart Pazar akşamı sosyal medya hesabı Twitter'dan vaka sayısına ilişkin açıklama yapan Bakan Koca, şunları söyledi; 

"Yeni hayatlar kaybediyoruz. Vaka sayıları artıyor. Fakat mümkün olduğunca çok sayıda test yaptığımız unutulmamalı. Tedavi altına alınmış her hastayla, salgının önünü kesmiş oluyoruz. BUGÜN 9 YENİ VEFAT, 289 YENİ TANI VAR. Evimizde kalalım. Risk almayalım. Hayat eve sığar." 

BUGÜNE KADAR toplam 20.345 test yapıldı, 1.256 tanı kondu, hepsi yaşlı 30 hastamızı kaybettik. Hastalık ülkemizde yokken, “yok” dedik. Şimdi gün gün durumu açıklıyoruz. Şeffaflığımızla sizi tedbire de davet ediyoruz. Tedbirli olalım. Bu ülke, bu tehdide yenik düşmeyecek. 

23 Mart'ta gerçekleşen Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı. Bakan Koca, corona virüsü konusunda son dakika gelişmeleriyle ilgili değerlendirmeleri paylaşarak, corona virüsüne karşı alınan önemlere değindi. Bakan Koca şunları söyledi;

Geç saatlerde açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü ile ilgili son dakika gelişmelerini Twitter'dan paylaştı. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "SON 24 SAATTE 3.672 test sonuçlandı. 293 yeni tanı kondu, hastalığa yenik düşen 7 insanımız daha oldu. GENÇLERE UYARIMIZ VAR: Salgının dışında değilsiniz. Hayatınızı yavaşlatın. Risk ortamına girmeyin. Riski evinize taşımayın. Evde kalın. Hayat eve sığar" dedi.

Rekor artış! Türkiye'de ve Dünya'da koronavirüs salgınında son durum! - Sayfa 3

Corona virüsü (koronavirüs) ile ilgili son dakika gelişmeleri açıklamaya devam eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 24 Mart Salı günü güncel vaka sayısını açıkladı. Bakan Koca, şunları söyledi;

Kaç kişi? 195 ülkede her gün bu soruluyor. Kayıplar versek de Türkiye için geç değil. Tedbir, artışın önünü kesebilir. SON 24 SAATTE toplam 3.952 test yapıldı. 343 yeni tanı var. 7 hastamızı kaybettik. Biri KOAH hastasıydı. Altısı ileri yaştaydı. Aldığımız tedbir kadar güçlüyüz.

Rekor artış! Türkiye'de ve Dünya'da koronavirüs salgınında son durum! - Sayfa 4

Önünüzdeki zamanı riske atmayın. Tedbirleri uygulaması en kolay kişiler sizlersiniz. Bugünlerde size karşı hassasiyeti yüksek olan yalnız kendi evlatlarınız değil.

Bu dönemde sağlık personelinin ek ödemelerini iyileştirme çabası içindeyiz. Neredeyse bir güvence değerinde kadromuza 32 bin personel dahil ediyoruz. Sağlık çalışanlarımızla ilgili en üst düzey dikkat sahibinin sayın Cumhurbaşkanımız olduğunu özenle belirtmek istiyorum. Kendisine ve Maliye Bakanımıza hassasiyetten ötürü teşekkürlerimi arz ediyorum. Çalışan sağlık personelimizin ek ödemelerinin üç aylık zaman diliminde tavan yüzde 100 oranında olacağını ayrıca buradan ifade etmek istiyorum. 

Konu açılmışken belirtmek istiyorum. Küçük çıkarlar uğruna suistimal eden bazı malzeme üreticilerine gerekli katı yaptırımlar uygulanmıştır. İhracatları durdurulmuştur. Türkiye'de üretilen maskeler, Türkiye'nin ihtiyacı varken yurt dışına satılmayacaktır. Pandeminin olduğu dönemde istismar etmek isteyen firmaların yurt dışına yoğun bir şekilde bağlantılar yaptığını biliyoruz. Önceki gün bu anlamda üreticilerin ve satıcıların depolarına baskınlar yapıldı. Yoğun bir şekilde depoladıkları görüldü. 

İyileşen vakalarımız var. Önümüzdeki günlerde iyileşen vakalarımızı da gün be gün açıklamış olacağız. İyileşmekte olan hastalarımızın fazla olduğunu belirtmek istiyorum. Bugün itibariyle sabah itibariyle Çin'de kullanılmış olan özel bir ilaçtan sonuç aldıkları iddiası olan ve bu konuyla yayınları yapılmış olan; özellikle yoğun bakımda hastalarında kullanılmasının 11 veya 12 günden 4 güne dair düşürdüğüne dair bilgilerini bildiğimiz ilaçla ilgili de bu sabah yeterli miktarda Çin'den getirmiş olduk. Bugün Çin Büyükelçiliğiyle de görüştüm. Bu ihtiyacımızı karşılama noktasında da bir gayret içinde olacaklar.