Anasayfa /  Yaşam

Reklam dünyasının duayeni Yakup Barouh koranavirüstenhayatını kaybetti

Reklam camiasının duayen ismi Yakup Barouh 75 yaşında koronavirüse yenildi. Barouh, 10 gündür koronavirüs (Covid-19) tedavisi görüyordu.

Abone ol
Abone ol 24 Nisan 2020 12:50

Reklam camiasının duayen ismi Yakup Barouh 75 yaşında koronavirüse yenildi. Barouh, 10 gündür koronavirüs (Covid-19) tedavisi görüyordu.

Duayen reklamcının ölümü ardından İlancılık Reklam Ajansı şu mesajı yayınladı: 

"Acımız çok büyük… Tam da kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerdeyiz. Türkiye’de reklam alanında pek çok ilke imza atan, sektörün duayenlerinden, ajans başkanımız sevgili Yakup Barouh’u zamansız kaybetmenin tarif edilmez üzüntüsünü yaşıyoruz. Sen, rahat uyu…" 

Yakup Barouh evli, bir kız bir oğlan çocuk, 4 torun sahibiydi. Yakup Barouh, İngilizce, Fransızca ve İspanyolca biliyordu.

 

YAKUP BAROUH KİMDİR?

International Advertising Association’ın (IAA) ilk üyelerinden. 1971'de araştırma ve pazarlama disiplininden kreatif alana geçerek Türkiye’nin reklam sektörünün gelişmesinde kilit bir figür olarak yer aldı.

Reklamcılar Derneği üyesi olan Barouh, 2012 yılından bu yana Yeditepe Üniversitesi’de Marka Yönetimi dersleri veriyordu. Barouh ayrıca Hong Kong Ticaret Odası’nın Geliştirme Konseyi’nde Türkiye temsilciliği ve TAAN Worldwide Network’te de İlancılık Reklam Ajansı’nın temsilciliğini yaptı.

 

Yorumlar