Anasayfa /  Foto Galeri

Rauf Raif Denktaş ölüm yıldönümünde anılıyor! Rauf Denktaş kimdir?

Rauf Denktaş kimdir? Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesinde önemli bir yeri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, ömrü boyunca Kıbrıs Türk halkının bağımsızlığı için mücadele etti. Peki, Rauf Denktaş kimdir? İşte, KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş hakkında merak edilenler...

Rauf Raif Denktaş ölüm yıldönümünde anılıyor! Rauf Denktaş kimdir? - Sayfa 1

Rauf Denktaş neden öldü, mezarı nerede? Hukuk eğitiminin ardından Kıbrıs'ta avukat olarak görev yaptı. Ardından yükseldi ve sırayla savcı ve başsavcı olmaya hak kazandı. Rumların Türk köylerine yaprığı saldırılarla aktif siyasete başladı ve aynı zamanda savaşa katıldı. 

Rauf Raif Denktaş ölüm yıldönümünde anılıyor! Rauf Denktaş kimdir? - Sayfa 2

RAUF DENKTAŞ KİMDİR?

Denktaş, 27 Ocak 1924 tarihinde Baf'da dünyaya geldi. Kıbrıs Türkü siyasetçi ve yazar olan Rauf Denktaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanıydı. 1,5 yaşındayken annesini kaybeden siyasetçiyi, anneannesi ve babaannesi büyüttü. 1930 yılında eğitim için İstanbul'a gitti. 

Rauf Raif Denktaş ölüm yıldönümünde anılıyor! Rauf Denktaş kimdir? - Sayfa 3

Arnavutköy'de ilkokuldan liseye kadar Fevzi Ati Lisesi'nde yatılı okumaya başladı. Ortaokuldan sonra Kıbrıs'a döndü ve 1941 yılında Lefkoşa İngiliz Okulu'ndan mezun oldu. Sonrasında Fazıl Küçük'ün Halkın Sesi gazetesinde yazmaya başladı. Bir süre Mağusa'da tercümanlık, mahkemelerde memurluk ve İngiliz Okulu'nda öğretmenlik yaptı.

Rauf Raif Denktaş ölüm yıldönümünde anılıyor! Rauf Denktaş kimdir? - Sayfa 4

1944 yılında Birleşik Krallık'taki Lincoln's Inn'e hukuk eğitimi için gitti. 1947 yılında adaya dönerek avukatlığa başladı. Sonraları savcılığa geçti ve 1956 yılında başsavcılığa yükseldi.