Anasayfa /  Güncel

Ramazanda pide satışı yapılması dogru mu? Koronavirüsü arttırır mı?

Ramazan ayının gelişiyle birlikte Ramazan'ın simgesi pidenin de akıbeti merak edilmeye başlandı. Halk koronavirüs salgını nedeniyle büyük panik içinde. Peki bu durumda Ramazan ayında pide satışı yapılması doğru mu? Ramazanda pide satılacak mı? Veya buna ilişkin alınan kararlar neler?

Abone ol
Abone ol 22 Nisan 2020 18:14

Bilindiği gibi Ramazan ayı öncesinde İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine Ramazan genelgesi göndermişti. Bu genelgeye göre Ramazan ayında halk sağlığı için uyulması gereken bütün tedbirler ayrıntılarıyla belirtilmişti. Ramazan ayında pide satışının da yapılmayacağı dedikodusu son buldu.

Koronavirüs yüzünden Ramazan ayı ile ilgili de çok sayıda merak edilen soru vardı. Ramazanda pide satışı yapılıp yapılmayacağı, Ramazanda teravih namazlarının kılınıp kılınmayacağı gibi sorular da merak edilenlerin başında geliyordu.

Evde kolay Ramazan pidesi nasıl yapılır? Ramazan pidesi tarifi ...

PİDE SATIŞI YAPILACAK MI?
Ramazan genelgesine göre, “İftar saati ve hemen öncesi oluşabilecek pide kuyruklarının meydana getireceği yoğunluk, covid-19 salgın riskini artıracağından fırınlardaki pide ve ekmek üretimi ile özel siparişler iftardan 2 saat önce sonlandırılacak.” Böylece herkesin merak ettiği soru da yanıtını bulmuş oldu. Buna göre Ramazan ayında pide satışının yapılmasının önünde herhangi bir engel yok ancak, satış için bazı küçük düzenlemeler getirildi.

Ramazan ayına ilişkin haberler için tıklayın

Yorumlar