Anasayfa /  Foto Galeri

Ramazanda cinsel ilişki günah mı? Ramazanda cinsel ilişki orucu bozar mı?

Oruç genel anlamda öz denetim ve güçlü irade duygusu demektir. Oruç tutmanın özü, kendinizi tüm cazibelerden, aşırı duygulardan, bağımlılıklardan ve diğer dünyevi arzulardan belirli bir süre boyunca uzak tutmaktır. Ramazan ile birlikte pek çok kişi oruç ve cinsellik ile ilgili hükümleri araştırıyor. Sıklıkla "Ramazanda cinsel ilişki günah mı? Ramazanda cinsel ilişki orucu bozar mı?" soruları araştırılıyor. Peki Ramazanda cinsel ilişki günah mı? Ramazanda cinsel ilişki orucu bozar mı?

Ramazanda cinsel ilişki günah mı? Ramazanda cinsel ilişki orucu bozar mı? - Sayfa 1

Oruç tutmak bir Müslümanın kalbinde ve ruhunda Allah bilincinin gelişmesidir. Manevi duygularının gelişmesi ve beslenmesini sağlayan oruç, İslam'da belirlenen kural ve kaidelere göre tutulur. Ramazan ayında oruçluyken yapılması ve yapılmaması gerekenler bulunuyor. Özellikle oruçluyken İslam ile bağdaşmayan davranış ve tavırlardan da kaçınılmalı, şafaktan gün batımına kadar yiyecek, içecek ve cinsel aktivite uzak durulmalıdır.

Ramazanda cinsel ilişki günah mı? Ramazanda cinsel ilişki orucu bozar mı? - Sayfa 2

Oruçların başlamasıyla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığının fetvaları araştırılıyor. Özellikle Ramazanda eş ile ilişki sınırı ve oruçlu iken eş ile ilişkiye girmenin hükümleri merak ediliyor. Peki,  Ramazanda eş ile ilişki nasıl olmalı? Oruçlu iken eş ile ilişkiye girmek orucu bozar mı?  Ramazanda cinsel ilişkiye girmek günah mı? İlişki sonrası oruç tutulur mu? Cinsel ilişki oruç bozar mı? İşte Diyanet İşleri Bakanlığı'nin oruç ve cinsel ilişki soruları ile ilgili verdiği yanıtlar...

Ramazanda cinsel ilişki günah mı? Ramazanda cinsel ilişki orucu bozar mı? - Sayfa 3
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ramazanda eş ile ilişkide sınır, oruç ve cinsel ilişki ile ilgili verdiği bilgiler şu şekilde:
Ramazanda cinsel ilişki günah mı? Ramazanda cinsel ilişki orucu bozar mı? - Sayfa 4
EŞLERİN ORUÇLU İKEN İLİŞKİLERİNİN SINIRI NE OLMALIDIR?
 
Oruçlu olan kimse orucu bozacak şeylerden kaçındığı gibi orucun sevabını azaltacak şüpheli durumlardan da kaçınmalıdır.