Anasayfa /  Yaşam /  Din ve inanç

Ramazan ne zaman başlıyor, ilk oruç ne zaman tutulur?

Ramazan ne zaman başlayacak, 2021 Ramazan Bayramı ne zaman? Soruları merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sitesinde 2021 yılı dini günler takvimini yayınladı. Peki Ramazan ne zaman başlıyor, ilk oruç ne zaman tutulur?

Abone ol
Abone ol 22 Mart 2021 13:36

İslam alemi için 11 ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan için arayışlar başladı. 2021'ye kısa bir süre kala vatandaşlar şimdiden dini günler için araştırmalara başladı. Peki merakla araştırılan Ramazan ne zaman, hangi aylara denk geliyor? İşte 2021 dini günler takvimi...

İLK TERAVİH NE ZAMAN?

Mübarek üç aylardan sonuncusu olan Ramazan ayında oruç tutmaya başlayacak Müslümanlar 12 Nisan ilk teravih namazını kılacak.

İLK SAHUR NE ZAMAN?

Ramazan ayında oruç tutmaya başlayacak müminler, 12 Nisan'ı 13 Nisan'a bağlayan gece sahur yapacak ve 13 Nisan günü yılın ilk orucunu açacak. Yılın son oruç tarihi ise 12 Mayıs Cumartesi olarak belirlendi.


2021 RAMAZAN AYI SON GÜNÜ (AREFE GÜNÜ)

Yayınlanan dini takvimde ayrıca Ramazan ayının bitiş tarihi de yer aldı. Takvime göre 12 Mayıs Çarşamba (arefe günü) akşamı, Ramazan ayı son bulacak ve ardından Ramazan Bayramı kutlanacak.

2021 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

12 Mayıs günü Ramazan ayının sonuna geliyoruz. Ertesi gün yani 13 Mayıs günü Ramazan Bayramı'nın ilk günü, 15 Mayıs günü ise son günü olarak belirlendi.

Yorumlar