Anasayfa /  Popüler  /  Önemli günler

Ramazan Bayramı ne zaman kaç gün? Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor?

Ramazan Bayramı hakkında meraklı arayış başladı. Bu yıl Ramazan Bayramı'nı kutlamak için sabırsızlanan vatandaşlar, bayramın ne zaman olduğunu öğrenmek istiyor. Ramazan Bayramı ne zaman kaç gün? Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor? Bu yıl Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte Ramazan Bayramı hakkında bilinmesi gerekenler...

Abone ol
Abone ol 18 Mayıs 2020 15:05

İslam alemi için en hayırlı olan ve 11 ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayının son günlerine yaklaşıyoruz. 24 Nisan 2020 gününde başlayan Ramazan ayı, ne zaman sona erecek? Ramazan ayının hemen ardından başlayacak olan Ramazan Bayramı 2020 için heyecan dorukta. Peki Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak?

Son zamanlarda corona virüs salgını nedeniyle, özel günlerde ve hafta sonu günlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte sosyal mesafeye yenik düşmemek için uygulanan yasaklar bayramda da uygulanacak mı? Ramazan Bayramı ne zaman, hangi gün başlıyor? Ramazan Bayramı kaç gün, bayramda sokağa çıkma yasağı olacak mı, ne zaman başlıyor?  

 

 

RAMAZAN BAYRAMI KAÇ GÜN?

Ramazan Bayramı toplam üç gün idrak ediliyor.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ramazan Bayramı 1. Gün: 24 Mayıs 2020 Pazar

Ramazan Bayramı 2. Gün: 25 Mayıs 2020 Pazartesi

Ramazan Bayramı 3. Gün: 26 Mayıs 2020 Salı

RAMAZAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI, NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanlığı kabinesinin bugünkü toplantısında dört günlük bayram tatilinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıp uygulanmayacağı ve bayram sonrası seyahat yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağının karara bağlanması bekleniyor. Corona salgını sonrası atılacak normalleşme adımlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün telekonferans yöntemiyle 8’inci kez gerçekleşecek Kabine toplantısında normalleşme süreci ile ilgili yeni kararlar alınacak.

Erdoğan, daha önce koronavirüs tedbirlerine tam uyulması durumunda “Ramazan’ın ardından çifte bayram yaşayacağız” açıklaması yapmıştı.Bugünkü toplantıda geçtiğimiz hafta açılan AVM’lerdeki bir haftalık uygulamalar, 65 yaş üstü vatandaşlar ile 20 yaş altı gençler ve çocuklar için uygulanan sokağa çıkma izinlerinin uygulanmasına dair konular değerlendirilecekSeyahat yasağının kaldırıldığı 16 büyükşehirde duruma ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bilgilendirme yapacak.

Aynı zamanda seyahat yasağının uygulandığı 14 büyükşehir ve Zonguldak’taki durum da toplantıda değerlendirilecek.

 
 
 
Yorumlar