Anasayfa /  Yaşam /  Din ve inanç

Ramazan bayramı ne zaman, hangi gün başlıyor?

Ramazan ayına sayılı günler kaldı. Ramazan ayında kısıtlamalar artırılacak, Ramazan bayramında yasakların geçerli olup olmayacağı ise bu bir ay içerisinde vakaların azalıp azalmamasına bağlı. Peki Ramazan bayramı ne zaman, hangi gün başlıyor?

Abone ol
Abone ol 31 Mart 2021 14:02

Ramazan ayı 13 Nisan'da başlayacak. Ramazan ayı boyunca tüm yurtta hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanacak ve tüm restoranlar ile kafeler kapalı olacak. Ramazan ayı yasakları neler? Ramazan ne zaman başlıyor? Ramazan bayramı ne zaman? İşte ayrıntılar...

2021 RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ramazan Başlangıcı - 13 Nisan Salı

Kadir gecesi - 8 Mayıs Cumartesi

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı Arifesi- 12 Mayıs Çarşamba

Ramazan Bayramı 1. Gün- 13 Mayıs Perşembe

Ramazan Bayramı 2. Gün- 14 Mayıs Cuma

Ramazan Bayramı 3. Gün- 15 Mayıs Cumartesi

RAMAZAN YASAKLARI NELER?

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu mübarek ay boyunca ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız. Sadece ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandırılacaktır. Yine ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilemeyecektir. Bu uygulamadan etkilenecek lokanta ve kafe gibi işletmecilere mevcut desteklere ilave olarak bazı katkılar sağlayacağız. Nisan ve mayıs aylarında normalleşme ve ücretsiz izin uygulaması kapsamında sigorta primi desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarımızın da prim yüklerini üstlenecek, ayrıca bunlara kişi başı 1500 lira nakdi ödeme yapacağız. Vatandaşlarımızdan bayramla birlikte her alanda özgürlüğümüzü gönlümüzce yaşayacağımız bir Türkiye fotoğrafına kavuşmak için bu süreci dikkatle ve hassasiyetle değerlendirmeye davet ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun." açıklamasında bulundu.

Yorumlar