Anasayfa /  Foto Galeri

Ramazan ayında İftar ve sahurda hangi gıda ne zaman tüketilmeli?

Ramazan ayında İftar ve sahurda hangi gıda ne zaman tüketilmeli? - Sayfa 1

Ramazan ayında İftar ve sahurda hangi gıda ne zaman tüketilmeli?

Ramazan ayında İftar ve sahurda hangi gıda ne zaman tüketilmeli? - Sayfa 2

Ramazan ayı boyunca mutlaka sahura kalkılması gerektiğini vurgulayan Uzman Diyetisyen Ayşe Özkarabulut, “Sahur kalvaltı şeklinde olmalıdır. Tok tutması için mutlaka yumurta yenilmeli, pişirme şekli olarak haşlama tercih edilmelidir. Çok fazla susuzluk hissi olmasın diye zeytin, sucuk, pastırma gibi yiyecekler tercih edilmemelidir” diye konuştu.

Ramazan ayında İftar ve sahurda hangi gıda ne zaman tüketilmeli? - Sayfa 3

"Tam buğday ekmeği tok tutar" Sahurda yumurtanın yanı sıra tost da yenilebileceğini belirten Özkarabulut, ekmek seçeneğinin tam buğday olmasının tok kalmayı sağlayacağını ifade etti. Özkarabulut, “Bir su bardağı yoğurt veya süt içine konan yulaf ezmesi ve meyve ile hazırlanan karışım sahur için iyi bir seçenekdir. Lor peynirli makarna da zaman zaman tercih edilebilir. Çok yağlı böreklerden kaçınmak gerekir. Kilo problemi olmayanlar sebzeli gözleme tarzında hamur işleri tüketilebilir. Yeterli miktarda su içmek böbrekleri korumak açısından çok önemlidir. Açık çay içilmelidir. Şeker dengesini bozmamak için çok fazla şeker kullanılmamalıdır” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayında İftar ve sahurda hangi gıda ne zaman tüketilmeli? - Sayfa 4

Kabızlık problemi olan kişilerin sahurda 3 – 4 tane gün kurusu kayısıyı cevizle birlikte tüketmesi önerisinde bulunan Ayşe Özkarabulut, “İftarda şeker ve tuz dengesini sağlamak için oruç zeytin ve hurma ile açılır. Bol su tüketilir. İçine et suyu, tavuk suyu konulmamış çorbadan, hafif iftariyeliklerden sonra 20 dakika namaz arası vermek beyine tokluk mesajının gitmesi için gereken bir süreçtir. Yemekleri iyi çiğnemek, yavaş yemek çok önemlidir” dedi.