Anasayfa /  Politika

"İnce'yi neden meydanlara çıkardın?"

Cumhuriyet Halk Partisi’nin parlamenter sisteme geri dönüleceği söylemiyle sürdürdüğü seçim kampanyasını eleştiren Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “O zaman Muharrem İnce’yi neden meydanlara çıkardın ve neden cumhurbaşkanlığı kampanyası yürüttürüyorsun?” dedi.

Abone ol
Abone ol 09 Haziran 2018 15:01

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul’un Bağcılar ilçesinde esnafı ziyaret etti ve ilçe meydanında vatandaşlarla buluştu.

“Eskiye rağbet olsaydı bit pazarına nur yağardı” sözüyle parlementer sisteme geri dönüş söylemlerine tepki gösteren Bakan Numan Kurtulmuş, milletin cumhurbaşkanlığı hükumet sistemine laf olsun diye değil, siyasi bir zorunluluk olduğu için, Türkiye’nin daha güçlü yürümesi için imza attığını söyledi.

Türkiye demokrasinin sürekli ileriye doğru gittiğini, geliştiğini ifade eden Bakan Numan Kurtulmuş, 24 Haziran seçimlerinin 16 Nisan referandumunda milletin verdiği kararın devamı olduğuna işaret etti.

Bazı partilerin, milletin kararı ortada yokmuş gibi ‘Eski sisteme döneceğiz’ diye oy istediklerini kaydeden Bakan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

“Önce kendi aralarında kararsızlar. Biri ‘Parlementer sisteme döneceğiz’ diyor, diğeri ‘Güçlendirilmiş parlementer sistem’ diyor. Bu millet Tanzimat’tan, Meşrutiyet’ten geri hiçbir şekilde geriye gitmemiş, daima ileriye gitmiştir.

“MUHARREM İNCE’Yİ NEDEN MEYDANLARA ÇIKARDIN?”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘Güçlendirilmiş parlementer sisteme geri döneceğiz’ diyor. O zaman Muharrem İnce’yi neden meydanlara çıkardın ve neden cumhurbaşkanlığı kampanyası yürüttürüyorsun?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun birkaç ay evvel “Biz cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 60-70 oy alırız” dediğini belirten Bakan Numan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ancak, şimdi Muharrem İnce meydanlara çıkınca, ‘Yüzde 28-30 alır en fazla’ diyorsun. Cumhuriyet Halk Partisi de, onun yanındaki küçük ortakları da biliyorlar ki, Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayının seçilmesi mümkün değil. Dolayısıyla kendi genel başkanı bile böyle bir açıklama yapıyor.”

Türkiye’de muhalefetin ne yapacağını anlatmadığını, Erdoğan ve AK Parti karşıtı bir cephe oluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Bakan Numan Kurtulmuş, Erdoğan karşıtlığından bu ülkeye yarar gelmeyeceğini, AK Parti’nin 16 yıldır yaptıklarını anlatarak, pozitif bir kampanya sürdürdüğünü, muhalefetin ise yaptırmayacaklarını anlattıklarını söyledi.

Kaynak: sueperhabertv




Yorumlar