Anasayfa /  Politika /  Cumhurbaşkanlığı

"İmamoğlu tanınmıyordu, Erdoğan ile görüşünce tanındı"

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 31 Mart Yerel Seçimlerinde İBB Başkan adayı olan Ekrem İmamoğlu ile ilgili olarak "Cumhurbaşkanı'nı ziyareti tanınırlık ile ilgili büyük rol oynadı" dedi.

Abone ol
Abone ol 08 Nisan 2019 18:34

31 Mart Yerel Seçimlerinde İBB Başkan adayı olan Ekrem İmamoğlu, kesin olmayan sonuçlara göre seçimin kazananı oldu. Henüz YSK'dan mazbatasını alamayan İmamoğlu ile ilgili olarak konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İmamoğlu'nun aday belirleme sürecinde oluşturulan potansiyel isimler listesinde tanınırlığı en düşük çıkan kişi olduğunu söyledi.

Kaftancıoğlu, "Listede en düşük tanınırlığı çıkan Ekrem İmamoğlu'ydu. Yüz kişiden 16'sı tanıyordu. Fakat şöyle bir şey vardı: Tanınırlığı yüksek olan kişilerin karşıtlığı yüksekti. Tanıyorlar ve 'oy vermem' diyorlardı. İmamoğlu tanınmıyordu ama 'oy vermem' diyen yoktu" diye konuştu.

Sözcü gazetesinden Deniz Zeyrek'e konuşan Canan Kaftancıoğlu, ilginç bilgiler verdi.

"İNSANLAR KUTUPLAŞMA İSTEMİYOR"

"Aday profili çalışmasında İstanbul bize nasıl bir aday istediğini tarif etti" diyen Kaftancıoğlu, "Yerel yönetim deneyimi, hikayesi olan, orta yaşlı, üniversiteli, üzülerek söylüyorum erkek, iddialı, inançlara eşit mesafede olan biri. Nereli olduğuyla ise kimse ilgilenmiyordu." şeklinde konuştu.

Kaftancıoğlu, "İnsanlar ayrışma, kutuplaşma istemiyor, yerelin sorunlarıyla ilgileniyordu." ifadelerini kullanarak şunları söyledi:

"Potansiyel isimleri sordurduk. Listede en düşük tanınırlığı çıkan Ekrem İmamoğlu'ydu. Yüz kişiden 16'sı tanıyordu. Fakat şöyle bir şey vardı: Tanınırlığı yüksek olan kişilerin karşıtlığı yüksekti. Tanıyorlar ve ‘oy vermem' diyorlardı. İmamoğlu tanınmıyordu ama ‘oy vermem' diyen yoktu. Genel Başkanımıza brifing verdik. Sıcak yaklaştı. Sonra kendisiyle görüştük. Kampanyanın ilk bölümü Ekrem Bey'i tanıtmaktı. Cumhurbaşkanı'nı ziyareti tanınırlık ile ilgili büyük rol oynadı. Cumhur İttifakı'nı destekleyenler de kendisini tanımaya başladı."


Yorumlar