Anasayfa /  Güncel

PUBG oyunu yüzünden kalp krizi geçirip öldü!

Son yılların en çok oynanan ve bağımlılık yapan oyunlarından biri olan PUBG, bu sefer Hindistan'da 16 yaşındaki bir gencin sonu oldu.

Abone ol
Abone ol 31 Mayıs 2019 18:48

PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) adlı oyunu 6 saat ara vermeden oynayan Furkan Kureyşi, hayatını kaybetti. Aileden alınan bilgilere göre 16 yaşındaki Furkan, öğle yemeğinden sonra cep telefonunda PUBG oynamaya başlamış ve saat boyunca aralıksız bu oyunu oynamış.

PUBG oyunu yüzünden kalp krizi geçiren çocuk hayatını kaybetti - Sayfa 2

Aile, Furkan'ın oyun oynarken aşırı heyecanlı olduğunu ve kalp krizi geçirmeden önce sürekli oyundakilere bağırdığını söyledi. Furkan'ın kız kardeşi Fiza Kureyşi de "Kardeşim bazı arkadaşlarıyla PUBG oynuyordu. Birden 'Patlatın! Patlatın!' diye bağırdı. Sonra kulaklıklarını ve cep telefonunu attı, ağlamaya başladı ve 'Sizinle bir daha oynamayacağım. Sizin yüzünüzden kaybettim dedi' diye konuştu.

PUBG oyunu yüzünden kalp krizi geçiren çocuk hayatını kaybetti - Sayfa 3

Hastaneye varmadan hayatını kaybetti: Oyun esnasında kalp krizi geçiren Furkan, evde çöküp kalmasından sonra hemen hastaneye götürüldü ancak hastaneye henüz varmadan hayatını kaybetti.

PUBG oyunu yüzünden kalp krizi geçiren çocuk hayatını kaybetti - Sayfa 4

Çocuklardan uzak tutun!: Genci muayene eden Kardiyolog Dr. Aşok Jain, "Oyunun heyacanı adrenalin seviyelerinde büyük bir artışa, bu da kalp krizine yol açmış olabilir. Çocuklara bu tür oyunlardan uzak durma çağrısı yapıyorum" şeklinde konuştu.

PUBG oyunu yüzünden kalp krizi geçiren çocuk hayatını kaybetti - Sayfa 5

Günde 18 saat oynuyordu: Furkan'ın ağabeyi de, kardeşinin oyuna bağımlı olduğunu, sık sık sık günde 18 saat PUBG oynadığını anlattı ve kardeşinin ölümünden sonra oyunu telefonundan sildiğini söyledi.

PUBG oyunu yüzünden kalp krizi geçiren çocuk hayatını kaybetti - Sayfa 6

Bu ilk vaka değil: Hindistan'da daha önce 45 gün boyunca sürekli PUBG oynayan 20 yaşındaki bir genç de, şiddetli boyun ağrıları çektiğini söylemesinin ardından hayatını kaybetmişti.

PUBG oyunu yüzünden kalp krizi geçiren çocuk hayatını kaybetti - Sayfa 7

Maharashtra eyaletinde de iki genç ise tren raylarının kenarında PUBG oynarken, tren çarpması sonucu ölmüşlerdi.


Etiketler furkan kureyşi
Yorumlar