Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

PTT'de çalışan 15 bin taşeron işçinin kadroya alınması yönetim ile görüşülecek!

PTT kurumunda çalışan taşeron işçilere önemli bir müjdeli haber geldi. Buna göre 15 bin taşeron kadroya alınması için önemli bir adım atıldı. Birlik Sendikası tarafından gündeme getirilen kadro yönetim Kurulunda yeniden görüşülecek.

Abone ol
Abone ol 27 Şubat 2020 22:06

2018 yılında yaklaşık 900 bin işçi kamu kurumlarında şirketlere bağlı olarak görev yapmakta iken kamu kurumlarında 4-D sürekli işçi statüsünde görevlendirildiler. Kamu kurumlarında taşeron sistemi tamamen kaldırıldı. Bu bağlamda kamu kurumlarında hizmet sözleşmesi ile çalışan işçiler ile yaklaşık 70 bin KİT işçisi kadroya geçiş yapamadılar. Kamu İktisadi Teşebbüslerinde çalışan işçiler için 2020 finansman raporlarında hangi şartlarda kadroya geçiş yapılacağı belli oldu. PTT'de çalışan taşeron işçiler içinde önemli bir haber geldi.

15 BİN TAŞERON İŞÇİ KADRO İSTENİLDİ.

20136 yılında KİT olmaktan çıkartılan PTT'de çalışan 15 bin taşeron işçi bulunuyor. Bu işçiler ne zaman kadroya geçiş yapacaklarını merakla sormaktalar. Buna göre Birlik Sendikası Kurum İdari Kurulunda taşeron işçilerin kadroya geçiş yapmalarını talep etti. Hizmet alım yolu ile istihdam edilen personellerin taşeronların kadroya alınması başlığında, PTT A.Ş. İdari Hizmet sözleşmesi yönetmeliğinde değişiklik yapılması yolu ile kadroya geçiş yapılması istenildi.

KİT İŞÇİLERİ NE ZAMAN KADROYA GEÇECEK;
Kurumda asil işi yapan ve bu işlerde deneyimli olan 15 bin taşeron işçi daha önce çıkartılan kanunlarda yapıldığı gibi yaş ve eğitim şartı aranmadan PTT A.Ş. bünyesinde açılacak olan bir idari hizmet sözleşmeli olarak kadroya alınması talep edildi. PTT'den yapılan açıklamada ise Birlik Haber Sendikası talebini yönetim ile görüşülerek müzakere edileceği ifade edildi. ifade edildi. Buna göre kit işçileri ne zaman kadroya geçiş yapacağını merak etmekteler. Bu konudaki gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Etiketler ptt taşeron memurlar
Yorumlar