Anasayfa /  Foto Galeri

PSG - Başakşehir maçının 4. hakemi Coltescu'nun sabıkası kabarık çıktı!

Paris Saint Germain - Başakşehir maçında futbol dünyasında görülmemiş bir skandala imza atan hakem ekibinin geçmişte imza attıkları skandallar ortaya çıktı.

PSG - Başakşehir maçının 4. hakemi Coltescu'nun sabıkası kabarık çıktı! - Sayfa 1

Paris Saint-Germain ile İstanbul Başakşehir’in karşı karşıya geldiği UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu 6’ncı ve son maçında 4’üncü hakem Constantin Sebastian Coltescu, Başakşehir’in yardımcı antrenörü Pierre Webo’ya ırkçı söylemlerde bulundu.
1

PSG - Başakşehir maçının 4. hakemi Coltescu'nun sabıkası kabarık çıktı! - Sayfa 2

BAŞAKŞEHİR SAHADAN ÇEKİLDİ 
Maçın 17. dakikasında Webo'nun bir pozisyon sonrası hakeme itirazda bulunmasının ardından dördüncü hakem tarafından ırkçı söyleme maruz kaldı. Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk ve Demba Ba başta olmak üzere tüm Başakşehir cephesi bu skandal üzerine dördüncü hakeme tepki gösterdi. Temsilcimiz, bu olayın ardından sahadan çekilerek, soyunma odasına gitti.

PSG - Başakşehir maçının 4. hakemi Coltescu'nun sabıkası kabarık çıktı! - Sayfa 3

PSG DESTEK GÖSTERDİ 
Irkçı hakem Constantin Sebastian Coltescu'ya tepki gösteren yalnızca Başakşehir cephesi olmadı. Paris Saint Germain forması giyen Neymar, Mbappe ve Kimpembe, Medipol Başakşehir'in protestosuna destek oldu. Özellikle Kimpembe'nin "Niye siyah demiş ? Haydi sahayı terk edelim. Niye Siyah diyor?" ifadelerini kullandığı gün yüzüne çıktı.

PSG - Başakşehir maçının 4. hakemi Coltescu'nun sabıkası kabarık çıktı! - Sayfa 4

HAKEM EKİBİ DEĞİŞTİ 
Olayların devamında UEFA, PSG - Medipol Başakşehir karşılaşmasında yaşanan olayların farkında olduğunu ve kapsamlı bir şekilde inceleneceğini açıkladı. Constantin Sebastian Coltescu ile birlikte tüm hakemleri görevden alan UEFA, karşılaşmaya yeni bir hakem ekibi atadı.