Anasayfa /  Foto Galeri

Prof. Müftüoğlu bu böyle gitmez diyerek uyardı! İşte salgın için 5 öneri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın günlük hasta sayısının yanında vaka sayısını da açıklamasıyla birlikte çarpıcı bir tablo daha ortaya çıktı. 25 Kasım'a ait günlük koronavirüs tablosu ile birlikte vaka sayısı 28 bin 351 olarak açıklandı ve bu sayı ile Türkiye, dünyada 3. sırada yer aldı. İç hastalıkları uzmanı Prof. Osman Müftüoğlu, Türkiye’de hızla artan yeni tip koronavirüs (Covid-19) rakamları için 5 önerisini gündeme getirdi.

Prof. Müftüoğlu bu böyle gitmez diyerek uyardı! İşte salgın için 5 öneri - Sayfa 1

Müftüoğlu, Hürriyet’te “Bu böyle gitmez” başlığıyla yayımlanan yazısında önerilerini şöyle sıraladı:

Prof. Müftüoğlu bu böyle gitmez diyerek uyardı! İşte salgın için 5 öneri - Sayfa 2

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasakları cuma akşamı saat 22.00’de başlatılmalı, pazartesi sabahı saat 05.00’e kadar ‘ARALIKSIZ’ sürdürülmelidir. Söz konusu uygulamanın en az 4 hafta art arda uygulanması daha net sonuçlar verecektir.

Prof. Müftüoğlu bu böyle gitmez diyerek uyardı! İşte salgın için 5 öneri - Sayfa 3

Hafta sonu kısıtlamasına ek olarak hafta içinde de her gün akşam 22.00 ile sabah 05.00 arasında sokağa çıkma yasağı ısrarla sürdürülmelidir.

Prof. Müftüoğlu bu böyle gitmez diyerek uyardı! İşte salgın için 5 öneri - Sayfa 4

Toplum içi hareketliliğin kısıtlanması amacıyla halen uygulamada olan “al-götür” veya “gel-götür” benzeri uygulamalar yasaklanmalı, sadece “evlere teslim paket servisler”e izin verilmelidir. Al-götür ve benzeri sistemler maalesef büfe, kafe, restoran ve benzeri yerlerdeki kalabalıklaşmayı arttıran bir faktör haline gelmiştir.