Anasayfa /  Sağlık

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: Dirençli mutasyon ve ve 'yeni dalga' uyarısı

Koronavirüs salgını dünyanın her yerinde can almaya devam ediyor. Koronavirüse karşı etkili silahın aşı olduğu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından sık sık dile getiriliyor. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da Twitter üzerinden uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Ceyhan, ülkelerden örnekler verdi ve 'aşılara dirençli mutasyon' ve 'yeni dalga' uyarısını işaret etti.

Abone ol
Abone ol 16 Kasım 2021 09:19

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Twitter hesabından koronavirüs salgınına karşı bilgi verdi ve uyarılarda bulundu.

‘AŞILARA DİRENÇLİ MUTASYON, YENİ DALGA…’

Farklı ülkelerin corona virüsü salgını ve aşı konusundaki kararlarından bahseden Ceyhan, ‘nedenler ve çünküler’ ifadesiyle bir açıklama yaptı.

 Prof. Dr. Ceyhan, şunları belirtti:

İsrail, günlük vaka sayısını 200’e indirmişken salgın tatbikatı yapıyor.

Almanya, Avusturya, Norveç, Hollanda ve daha birçok ülke -üstelik vaka sayıları bizden düşükken- yeni kısıtlama önlemleri alıyor ve aşısızlara kısıtlamalar getiriyor.

Mısır bile aşısızların resmi kurumlara giremeyeceğini açıklıyor. Neden? Çünkü uzayıp giden salgının çok sayıda ölüme, sekellere ve ekonomik kayba yol açacağını düşünüyorlar.

Çünkü bu salgının böyle önlemsiz, düşük aşılama ile bitemeyeceğini görüyorlar.

Çünkü bu kadar aşısız kişiyle bu virüsün aşılara dirençli bir mutasyona uğrayabileceğini ve bunlarla gelebilecek yeni bir dalgaya karşı hazırlıklı olmak istiyorlar.

 

Yorumlar