Anasayfa /  Popüler

İlk arama motoru hangi yılda geliştirilmiştir? 30 Ocak Hadi İpucu sorusu yanıtı!

Aklımıza takılan bir sorunun cevabını bulmak için evlerimizin kütüphanesindeki dizi dizi ansiklopedilere başvurduğumuz günleri hatırlıyor musunuz? Artık hemen hemen tüm soruların cevabına arama motorları sayesinde internet üzerinden hızlıca ulaşabiliyoruz

Abone ol
Abone ol 31 Ocak 2019 16:05

Aklımıza takılan bir sorunun cevabını bulmak için evlerimizin kütüphanesindeki dizi dizi ansiklopedilere başvurduğumuz günleri hatırlıyor musunuz? Artık hemen hemen tüm soruların cevabına arama motorları sayesinde internet üzerinden hızlıca ulaşabiliyoruz

Hadi ipucu sorusu ve joker kodu araştırılıyor. Hadi Bilgi Yarışması yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Hadi’de her gün yeni ipucu sorusu yayınlanıyor. Yarışmadan önce ipucu sorusunun cevabını öğrenen yarışmacılar kolayca bir sonraki soruya geçebiliyorlar. 30 Ocak’ta ipucu olarak, “Aklımıza takılan bir sorunun cevabını bulmak için evlerimizin kütüphanesindeki dizi dizi ansiklopedilere başvurduğumuz günleri hatırlıyor musunuz? Artık hemen hemen tüm soruların cevabına arama motorları sayesinde internet üzerinden hızlıca ulaşabiliyoruz. Peki, İlk arama motoru hangi yılda geliştirilmiştir?” sorusu soruldu.





“İlk arama motoru hangi yılda geliştirilmiştir?” sorusu Hadi ipucu olduktan sonra araştırılıyor. Hadi Bilgi Yarışması yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Her yarışmadan önce bir ipucu sorusu yayınlanıyor.  30 Ocak’ta ipucu olarak, “Aklımıza takılan bir sorunun cevabını bulmak için evlerimizin kütüphanesindeki dizi dizi ansiklopedilere başvurduğumuz günleri hatırlıyor musunuz? Artık hemen hemen tüm soruların cevabına arama motorları sayesinde internet üzerinden hızlıca ulaşabiliyoruz. Peki, İlk arama motoru hangi yılda geliştirilmiştir?” sorusu soruldu. 1990'da ortaya çıkan ilk arama motoru Archie, bir FTP sitesinde sitelerin indekslerini indirmeye sunuyordu.

HADİ İPUCU 30 OCAK 20.30

SORU: Sevgili hadiciler son 100 kişi kalana kadar yarıştığımız hadi 100, Yaani’nin katkılarıyla bu akşam 20.30'da! Ödül Yaani’den 10.000 TL! Aklımıza takılan bir sorunun cevabını bulmak için evlerimizin kütüphanesindeki dizi dizi ansiklopedilere başvurduğumuz günleri hatırlıyor musunuz? Artık hemen hemen tüm soruların cevabına arama motorları sayesinde internet üzerinden hızlıca ulaşabiliyoruz. Peki, İlk arama motoru hangi yılda geliştirilmiştir? Biliyor musunuz?

CEVAP: 1990'da ortaya çıkan ilk arama motoru Archie, bir FTP sitesinde sitelerin indekslerini indirmeye sunuyordu.

HADİ 30 OCAK JOKER KODU

hadi 100 bu akşam Yaani Özel Yarışması ile 20:30’da! Ödül Yaani’den 10.000 TL. Türkiye’nin arama motoru Yaani’den hadicilere 30.000 joker. 30.000 joker gün içinde Yaani instagram adresinde seni bekliyor olacak, takipte kal jokerini kaçırma.

HADİ 30 OCAK İPUCU 12.30

SORU: hadi bugün 12.30'da! Size tarihin en başarılı imparatorluklarının birinden bir ipucu getirdik hadiciler! Bu öyle bir imparatorluk ki tarihin ilk biyolojik silahını kullanmış, aktif olduğu dönemde bitmeyen istilalarıyla dünyada korkutmadık devlet bırakmamıştır. Evet Moğol İmparatorluğu'ndan bahsediyoruz. Peki Moğol İmparatorluğu'nun kurucusu kimdir?

CEVAP: CENGİZ HAN

HADİ İPUCU 29 OCAK 12.30

SORU: hadi bugün 12.30’da! Çöpten arındırılmış bir çevre yaratmak için çalışan Çöpüne Sahip Çık Vakfı, üretilen çöp miktarının azaltılması ve çöpün doğru yere atılması yönünde farkındalık çalışmaları yaratıyor. Gerçekten ihtiyacımız olmayan pipet, kâğıt veya plastik bardak, tabak, çatal, bıçak, plastik poşet gibi tek kullanımlık ürünlerden olabildiğince uzak durmalıyız. Birkaç dakika kullanıp çöpe attığımız bu ürünler doğada yüzlerce yıl kalıyor. Türkiye’de kişi başı üretilen günlük çöp miktarı ortalama ne kadardır?

CEVAP: 1.17 KG.

Hadi Nedir?

Geçtiğimiz haftalarda AppStore’larda yerini alan HADİ artık Androidlerin de cebine girdi. Binlerce kişi tarafından aynı anda canlı oynanabilen yarışma; günde iki kez yayınlanıyor. Yarışmacıların binlerce lira gerçek parayı 12 soruyu bilmeleri durumunda kazandığı yarışmada; eğlence ve heyecan bir arada. Her gün aynı saatte sadece on iki soruluk yarışma boyunca canlı yayınlanan yarışmaya erişmek için Hadi uygulamasını indirmek yeterli. Uygulamayı kullanmak ise tamamen ücretsiz. Yapılması gereken tek şey, daha önce bildirilen yarışma saatinde uygulamayı açık tutmak. Akabinde telefon ekranını dolduran sunucu; canlı yayında soruları ardı sıra soracak; oyuncular ise çoktan seçmeli cevapları tek bir tık ile yanıtlayacak. Yanıtlama süresi ise on saniye. Yarışma sırasında yarışmacılar canlı yayında yazışabiliyor, arkadaşını yarışmaya üye edenler ise ekstra can hakkı kazanıyor


Yorumlar