Anasayfa /  Teknoloji

Popüler mesajlaşma uygulaması Telegram Apple tarafından engellendi!

Apple App Store’u piyasaya çıkardığından beri birçok farklı problemle karşı karşıya kalıyor. Birçok büyük ve küçük geliştirici şirketin onay sürecinde ciddi problemler yaşanıyor. Problem yaşayan bu uygulamalrın arasına en son olarak da Telegram katıldı.

Abone ol
Abone ol 15 Ağustos 2022 22:21

Şirketin CEO’su olan Pavel Durov’a göre son zamanların en popüler mesajlaşma uygulamalarından olan Telegram, APp Store üzerinden problem yaşayan en yeni uygulama. 10 Ağustos tarihinde yapmış olduğu açıklamada Durov, telegram kanalında Telegram’ın son güncellemesinin yaklaşık iki hafta boyunca Apple inceleme sürecine takıldığını söyledi. Aynı zamanda Durov, Apple tarafından bu sürecin neden askıya alındığına dair herhangi bir açıklama yapılmadığını söyledi.

Telegram’ın yeni güncellemesi dün yayımlandı. Fakat bu güncelleme Apple App Store’da yer almıyor. CEO Apple şirketinin Telegram’a standart olan emojilerin daha yüksek kalite içeren vektör animasyonlu sürümlerin kaldırılması gerektiğini söylediğini belirtti. Fakat Apple uyarısından sonra Telegram’ın güncellediği sürümler önceki hallerinden çok da farklı değil. Bunlar hala Apple tarafından kullanılan temel emoji setlerine benziyorlar.

CEO Durov, bunun Apple adına şaşırtıcı bir hareket olduğunu çünkü Telemojinin, statik düşük çözünürlüklü emojisine yepyeni bir boyut getireceğini ve ekosistemlerini önemli ölçüde zenginleştireceğini söyledi.  Gerçekten de Durov, en son Telegram güncellemesinde 10’dan fazla yeni emoji paketi bulunduğunu belirtti ve şirketin Telemoji’yi daha da benzersiz ve tanınabilir hale getirmek için zaman harcayacağını söyledi. Yine de, en son Telegram güncellemesinde emoji ile ilgili birçok iyileştirme yer alıyor. Şirket, Telegram’ın premium hizmeti için ödeme yapan kişilerin kullanabileceği herkesin kendi emoji setini yükleyebileceği bir açık emoji platformu başlattığını söylüyor. 

Yorumlar