Anasayfa /  Politika

Yerel Seçim 2019 - Eskişehir seçim anketi sonuçları Yılmaz Büyürerşen mi Burhan Sakallı mı önde?

31 Mart yerel seçimlerine sadece sayılı günler kala seçmenin ve seçimin nabzını tutan seçim anket sonuçlarına göre büyük illerde kim önde? Eskişehir belediye başkanlığı için Yılmaz Büyürerşen mi Burhan Sakallı mı yoksa diğer partilerin adayı mı önce?

Abone ol
Abone ol 14 Mart 2019 12:34

31 Mart yerel seçimlerine sadece sayılı günler kala seçmenin ve seçimin nabzını tutan seçim anket sonuçlarına göre büyük illerde kim önde? Eskişehir belediye başkanlığı için Yılmaz Büyürerşen mi Burhan Sakallı mı yoksa diğer partilerin adayı mı önce? İşte yerel seçim anket sonuçlarına göre Eskişehir belediye başkanlığı için son durum?

31 Mart seçimlerine sadece saylı günler kala seçmenin nabzıbı tutan anket şirketleri son durumu paylaştı. ORC, Gezici ve Avrasya araştırma şirketleri yerel seçim öncesi büyük illerde vatandaşlarla kime oy vereceklerini sordu. PekiEskişehir'de büyükşehir belediye başkanlığı için kim önde? 

31 Mart'ta düzenlenecek yerel seçimlere günler kala kamuoyu araştırması yapan şirketler, son saha çalışmalarının sonuçlarını paylaşmaya devam ediyor.

Millet İttifakı adına CHP'den adaylığını açıklayan Yılmaz Büyükerşen beşinci kez Eskişehir Belediye Başkanlığı için yarışacak. Büyükerşen'e karşı Cumhur İttifakı adına da AK Parti'den Burhan Sakallı aday oldu.

Büyükerşen 1999'dan beri hangi partiden seçimlere girdiyse oylarına artırarak seçimleri kazandı. Ancak bu sefer AK Parti ile MHP'nin ortak bir aday çıkarması Büyükerşen'in 20 yıllık başkanlığına son verebilir.

24 Haziran seçimlerini en az hata payı ile bilen ORC Araştırma şirketi iki aday arasındaki oy farkının çok az olduğuna dikkat çekiyor.

ORC Araştırma şirketinin yayımladığı anket, Yılmaz Büyükerşen'in yüzde 49,6 ile, Cumhur İttifakı adayı Burhan Sakallı'nın sadece 1,1 puan önünde olduğunu ortaya koydu.

Piar Araştırma şirketinin "İç Anadolu Bölgesi" yerel seçim anket sonuçlarına göre ise Yılmaz Büyükerşen yüzde 57.2 ile yarışı önde götürürken, Burhan Sakallı yüzde 41 ile onu geriden izliyor.

Eskişehir'de 20 yıl sonra Büyükerşen koltuğunu kaybedebilir

1999 yılından bu yana Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı hiç değişmedi.

Daha önce DSP adına belediye başkanı olan Yılmaz Büyükerşen, 2014'ten bu yana CHP adına seçimlere giriyor. Yaklaşık 20 yıldır Eskişehirlilerle güçlü bağları olan Büyükerşen'in gelecek yerel seçimlerde zorlanacağı öngörülüyor.

Yılmaz Büyükerşen, 2014 Yerel Seçimleri'nde Eskişehir'de yüzde 44.8 oranında oy alarak 4'ncü kez belediye başkanı seçilmişti.


Yorumlar