Anasayfa /  Politika

Yerel Seçim 2019 - Antalya seçim anketi sonuçları Muhittin Böcek mi Menderes Türel mi önde?

31 Mart yerel seçimlerine sadece sayılı günler kala seçmenin ve seçimin nabzını tutan seçim anket sonuçlarına göre büyük illerde kim önde? Antalya belediye başkanlığı için Muhittin Böcek mi Menderes Türel mi mı yoksa diğer partilerin adayı mı önce?

Abone ol
Abone ol 14 Mart 2019 12:33

31 Mart yerel seçimlerine sadece sayılı günler kala seçmenin ve seçimin nabzını tutan seçim anket sonuçlarına göre büyük illerde kim önde? Antalya belediye başkanlığı için Muhittin Böcek mi Menderes Türel mi mı yoksa diğer partilerin adayı mı önce? İşte yerel seçim anket sonuçlarına göre Antalya belediye başkanlığı için son durum?

31 Mart seçimlerine sadece saylı günler kala seçmenin nabzıbı tutan anket şirketleri son durumu paylaştı. ORC, Gezici ve Avrasya araştırma şirketleri yerel seçim öncesi büyük illerde vatandaşlarla kime oy vereceklerini sordu. Peki Antaya'da büyükşehir belediye başkanlığı için kim önde? 

31 Mart'ta düzenlenecek yerel seçimlere günler kala kamuoyu araştırması yapan şirketler, son saha çalışmalarının sonuçlarını paylaşmaya devam ediyor. Yarışın sıkı olduğu Antalya Belediye seçimleri için yapılan son anketlerde ortaya kesin bir sonuç çıkmıyor.

Dört farklı araştırma şirketinin anketleri Millet ve Cumhur ittifakları adaylarının kazanabileceğini öngörüyor.

Piar ve Avrasya şirketleri CHP adayı Muhittin Böcek'in seçimi kazanacağı tahmininde bulunurken, Gezici ve ORC de AK Parti'den Menderes Türel'in koltuğunu koruyacağını tahminde bulunuyor. Ancak bütün anketlerde sonuçların birbirine yakın olduğu ortaya çıkıyor.

Cumhur İttifakı'nın galip gösterildiği anketler

ORC Araştırma'nın 6 Mart tarihinde paylaştığı ankete göre Menderes Türel'in oyları yüzde 48,9 olurken, CHP adayı Muhittin Böcek'in oyları yüzde 46,7 olarak açıklandı. ORC 24 Haziran seçimlerini en az hata payı ile bilen araştırma şirketi olmuştu.

Gezici'nin 5 Mart'ta yayımladığı anketine göre de yüzde 52,2 oy oranıyla Menderes Türel Antalya'da koltuğunu koruyacak. CHP ve İYİ Parti'nin desteklediği Muhittin Böcek'in ise yüzde 47,1 oy oranına sahip olduğu görülüyor.

Millet İttifakı'nın kazanacağı tahminide bulunan anketler

Piar Araştırma şirketinin Akdeniz Bölgesi için yaptığı yerel seçim anketine göre Antalya'da CHP adayı Muhittin Böcek yüzde 53,1 ile önde. Mevcut Belediye Başkanı Menderes Türel'in oyları yüzde 44,5 olarak açıklandı.

Avrasya Araştırma şirketinin 8 Mart'ta paylaştığı ankete göre yüzde 54,3 oy oranıyla CHP Antalya'da yarışı önde götürüyor. Bu sonuçlara göre AK parti adayı Menderes Türel ise oyların sadece yüzde 44,4'nü alıyor

2004 yerel seçimlerden bu yana Antalya Büyükşehir Belediyesi hep AK Parti ile CHP arasında el değiştirdi. Son 2014 belediye seçimlerinde AK Parti adayı Menderes Türel yüzde 36,4 ile CHP'nin yüzde 34,6 oyu karşısında az farkla kazanmıştı. 2009 seçimlerinde ise CHP kazanırken, 2004 seçimlerini ilk kez AK Parti kazanmıştı.


Yorumlar