Anasayfa /  Politika

TYB İstanbul Şube Başkanı'ndan AK Parti'ye eleştiri: Büyük hayal kırıklığı yaşattı!

TYB İstanbul Şube Başkanı'ndan AK Parti'ye eleştiri: Büyük hayal kırıklığı yaşattı! Mütedeyyin yazar ve düşünürlerin uğrak yeri olan TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, AKP'nin kültürel anlamda kendi mensuplarına bile büyük hayal kırıklığı yaşattığını söyledi.

Abone ol
Abone ol 21 Mayıs 2019 14:12

TYB İstanbul Şube Başkanı'ndan AK Parti'ye eleştiri: Büyük hayal kırıklığı yaşattı!

Ekonomi, dış politka, eğitim gibi konularda sürekli eleştirilen AKP Hükümetlerine bu kez kültür alanından bir eleştiri geldi. Mahallenin yazar ve düşünürlerini çatısı altında toplayan Türkiye Yazarlar Birliği(TYB) İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Independent Türkçe'den Cihat Arpacık'a önemli değerlendirmelerde bulundu.

AKP'nin icraatlarının birçoğunun "devrim" niteliğinde olduğunu söyleyen Bıyıklı, kültürel alanda yaşadıklarının büyük bir hayal kırıklığı olduğunu belirtti. Bıyıklı, bu hayal kırıklığına uğratma gerekçesi olarak AKP adına yaptığı yorumda ise "siyaseten aşmak zorunda olduğu engellerle boğuşmaktan kültüre vakit bulamama" olduğunu ifade etti.

Bıyıklı, "Türkiye demokrasisinin 15 Temmuz gibi kırılmalar yaşaması, kültürel atılım yapmaya engel oldu diye yorumluyorum." dedi.

"ÖNCE ORTADA BİR KÜLTÜR POLİTİKASI OLMASI GEREKİR"

Bir yandan AKP'nin kültür politikalarını eleştiren Bıyıklı bir yandan da bunun sebeplerini kendi kendine cevaplıyor. Bıyıklı'nın "AK Parti’nin kültür politikasını konuşmak için önce ortada bir kültür politikasının olması gerektiği" yönündeki ifadesi durumun vahametini ortaya koymaya yetiyor.

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı'nın açıklamaları şöyle:

"Maalesef tartışmasını yapabileceğimiz düzeyde bir politika geliştirilemedi. Türkiye’de sağ ve sol partiler koalisyon oluşturduklarında, sağ partiler pazarlıksız şekilde Kültür Bakanlığını sola verdiler. AK Parti tek başına geldiğinde muhafazakâr aydınlar kültürel sahada büyük bir ümit içine girdi, beklentilerini yüksek tuttu. Fakat AK Parti eski Türkiye geleneğini devam ettirdi, koalisyonda olmamasına rağmen Kültür Bakanlığını sol kökenli bir isme devretme gibi hataya düştü. Bu sol gelenekten gelen bakan da sarsılmaz bir özgüven içinde, tek başına iktidar olan AK Parti hükümetinde CHP’li bir anlayışla hareket etti."

"BÜYÜK BİR TALİHSİZLİK"

Son kültür bakanının turizm sektöründen gelmesinin ve turizme odaklanmasının AKP'nin bu dönemde de kültüre dair hedeflerini ertelediğini gösterdiğini söyleyen Bıyıklı "Maalesef AK Parti, uzun iktidar döneminde Hasan Ali Yücel gibi iz bırakacak, adı uzun yıllar anılacak bir bakan çıkaramadı. Bu büyük bir talihsizlik. Sayın Cumhurbaşkanı’nın karizmatik liderliğine ve yoğun performansına layık bir kültür bakanı çıkmadı, kültürü yönetecek kadrolar kurulamadı" diye konuştu.


Yorumlar