Anasayfa /  Politika

TRT'de Teröristbaşının kardeşi Osman Öcalan'a var, Necdet Gökçınar'a yer yok

Teröristbaşı Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan TRT'ye çıkarıldı. 3 siyasi partinin İBB adayına yer veren TRT, Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar'a yer vermedi.

Abone ol
Abone ol 22 Haziran 2019 20:36

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın 23 Haziran’a ilişkin çağrıda bulunması Anadolu Ajansı tarafından servis edildi. Öcalan'ın mesajı sonrası TRT Kurdî kanalı, Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan'ı ekrana çıkardı. Osman Öcalan TRT Kurdî'de yaptığı açıklamada abisi Öcalan'ın İstanbul seçimi çağrısını yeniledi. 

AK Parti'nin diline yakın bir söylem kullanan TRT Kurdî'de Osman Öcalan, "Kürtler bu seçimde kesinlikle aktör olmalı. Kürtler adına işler yapılıyor ve Kandil kendi meşruyetini kaybetmiş. Cemil Bayık ve arkadaşları Öcalan'ın bir çok defa doğruluğunu bir kenara bırakıp reddettiler ve kendi meşruyetlerini çıkmaza soktular. Onun için diyorum ki bu kesinlikle bir başkaldırış ve kesinlikle meşru değildir." ifadelerini kullandı.

'BU ADAM BİR TERÖRİST'

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Osman Öcalan'ın TRT'ye çıkarılmasına, "Bu adam bir terörist. Yazık size. Devlet kavramını ayağa düşürdünüz" diyerek tepki gösterdi.

OSMAN ÖCALAN'A VAR SAADET PARTİSİ ADAYI GÖKÇINAR'A YOK

YSK’nın kararı ile mazbatası elinden alınan CHP İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun, TRT’de katıldığı canlı yayın sonrası Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Gökçınar ve Vatan Partisi İBB Adayı Mustafa İlker Yücel'den canlı yayına katılma talebi gelmişti. İki partinin verdiği dilekçelerden Vatan Partisi adayı İlker Yücel’in talebi kabul edilirken, Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar’ın canlı yayın talebi geri çevrildi. 






Evdila Ocalan, ji İmraliyê nameyek nivîsî û xwest HDP, di hilbijartina Stenbolê de bêalî be. Birayê wî Osman Öcalan qala wê nameyê û hilbijartina Stenbolê ji @TRTKurdiTV'yê re kir. pic.twitter.com/BRU7cjSkGN


— TRTKurdî (@TRTKurdiTV) 21 Haziran 2019




TRT’nin tutumunu eleştiren gazeteci İsmail Saymaz, tepkisini Twitter’dan şu ifadelerle paylaştı:

“TRT'de İmamoğlu söyleşisi sonrası SP adayı Necdet Gökçınar ile VP adayı İlker Yücel, kanala çıkmak için dilekçe vermişti. TRT Haber, 103 bin oy alan Gökçınar'ı değil, 15 bin oy alan Yücel'i çağırıyor. Neden? Gökçınar iktidarı eleştirmesin, Yücel de İmamoğlu'nu karalasın diye...” 



Saadet Partisi İBB Adayı Necdet Gökçınar: TRT’de görüşmek üzere 



Necdet Gökçınar TRT'ye başvuru yaptı: Arz ederim


Yorumlar